josip aladrović:

'HDZ-ov program je realan, drugi imaju liste lijepih želja. U Hrvatsku dolazi više od 20 milijardi eura'

09.06.2020 u 18:44

Bionic
Reading

Ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović bio je gost Dnevnika N1 televizije gdje je pojašnjavao točke HDZ-ovog gospodarskog programa.

Nije to popis želja, ističe, nego realan plan. ''Obećali smo radnih mjesta nešto manje nego što smo ih ostvarili u ovom mandatu, minimalac nudimo nešto veći, mi smo to kvantificirali i kod toga stojimo, već smo dio ostvarili i pokazali smo da možemo'', kaže Aladrović za N1 te i dodaje da su popis lijepih želja neki drugi izborni programi.

''Naši su prioriteti vrlo jasni i objašnjeno je kako ćemo do njih doći, ono što smo učinili daje nam pravo da vjerodostojno komuniciramo što ćemo napraviti dalje'', poručuje i dodaje da između njihovog i SDP-ovog programa postoje sličnosti, li vrlo male te da se vide različite politike i pristupi.

Istaknuo je da nova radna mjesta očekuju u poljoprivredi, prehrambenoj, tehnološkoj i energetskoj industriji jer imaju zeleni plan, a postoji u europsku agenda.

''Više od 20 milijardi će doći u Hrvatsku, uz pravilno opravljanje sve je dostižno, bit će zahtjevno, ali sve što smo pokazali daje nam za pravo'', poručuje i dodaje da nezaposlenost pada od 1. svibnja što im također daje nadu i pravo da korona kriza neće baš toliko negativno utjecati na gospodarstvo.

Čekaju ih odluke oko skraćenog radnog tjedna i mjere za pogođene industrije, a SURE program planiraju maksimalno iskoristiti, kaže Aladrović i prvi od sastanaka sa sindikatima na tu temu najavljuje za sutra.