PODSTRANA POKRAJ SPLITA

HDZ-ov načelnik nabijao novinarke pa se ispričao

05.10.2016 u 16:55

Bionic
Reading

HDZ-ov načelnik malene općine Podstrana pokraj Splita Mladen Bartulović žestoko je izvrijeđao novinarsku ekipu koja je pokušala pratiti tijek sjednice Općinskog vijeća, a usput joj i pokušao onemogućiti rad. Reporterki Mreže TV zabranio je pristup i snimanje sjednice, a potom je glavnoj urednici televizije telefonski prostački poručio da je 'nabije na k...'

Nisu sasvim jasni razlozi Bartulovićeva ispada, pogotovo jer novinari u Podstrani nisu istraživali nikakav skandal, nego tek navratili po redovitu dozu lokalnih vijesti. Načelnik, kojega već mjesecima nisu uspijevali uhvatiti za jednu benignu izjavu, zbog službenog puta nije bio prisutan - a njegovi suradnici i ostali vijećnici telefonski su se iskoordinirali i odlučili ne pripustiti novinare i kamere u općinsku vijećnicu. Pokušali su se opravdati statutom, no u njemu ne stoji ni riječi o navodnom akreditiranju i prethodnoj najavi dolaska, a kasnije su spomenuli i da 'nisu umiveni i počešljani za snimanje'.

Nakon dugih pregovora u dvoranu je puštena samo novinarka, ali ne i kamera, a načelnik Bartulović potom je u telefonskom kontaktu s glavnom urednicom uz psovke poručio da 'nitko neće njega zaskakati'.

Mreža TV na svojim internetskim stranicama objavila je cijelu kronologiju događaja i pozvala HDZ da reagira na 'agresiju članstva koje se boji sapuna i češlja' i 'ne tolerira one koji na svaku ugrozu svog komoda isukavaju spolne organe i koji pripadnice suprotnog spola kažnjavaju nabijanjem'.

Kako doznajemo, dan kasnije Mladen Bartulović uputio je ispriku pa ni na Mreži TV stoga ne žele više potencirati incident

'Dogodilo se zlo i šum u komunikaciji, žao mi je. Idemo dalje', kazao je Bartulović za tportal. Kaže da se čuo s vodstvom i novinarima ove kuće i da je od sada dostupan i za kavu i za razgovor.

'Neugodno mi je, to je križ koji moram nositi. U sabranim djelima velikih vojskovođa pročitao sam Napoleonovu rečenicuViše se bojim četiri dnevna lista, nego tisuća bajuneta. Tako i ja, ispričao sam se i ne želim više ništa komentirati', dodao je Bartulović.