POSLUŠALI PLENKOVIĆA

HDZ odlučio: prvo izbor predsjednika pa tek onda izmjene Statuta

07.07.2016 u 19:25

Bionic
Reading

Radna skupina za izmjene Statuta HDZ-a odlučila je odgoditi izmjene temeljnog stranačkog dokumenta do nakon izbora novog predsjednika stranke, potvrdio je danas novinarima nakon sjednice tog tijela Davor Ivo Stier

Šef radne skupine za izmjenu Statuta Milan Kovač objasnio je kako je danas održana prva sjednica nakon nedavno održanog Sabora stranke. 'Ovo je nastavak našeg posla kojeg smo započeli od prošlog Sabora stranke oko izmjena statuta u cilju demokratizacije statuta i rada u HDZ-u. U početku smo donijeli neke promjene, a to je biranje predsjednika i određenih tijela stranke po načelu jedan član, jedan glas. Sad idemo u daljnju proceduru i vjerujem da ćemo na kraju iznjedriti jedan demokratski statut koji će omogućiti transparentan rad HDZ-a', poručio je Kovač.

Iako se izmjenama Statuta željelo ojačati stranačka tijela, što se tumačilo kao slabljenje uloge predsjednika, još jučer kandidat za predsjednika HDZ-a Andrej Plenković kazao je kako nema potrebe mijenjati Statut prije izbora novog predsjednika. To je danas potvrdila i radna skupina za izmjenu Statuta.

'Prvi zaključak je taj da će sljedeća sjednica ove komisije biti tek nakon izbora novog predsjednika HDZ-a i nakon što novi predsjednik sazove i Predsjedništvo. To će biti jedan proces koji će dobiti i taj jedan novi moment. Ovo je proces koji ne ide u smjeru limitacije nego u jačanju naše poruke, poruke koju će nositi i novi predsjednik HDZ-a, jednu poruku demokratizacije, dakle poruka koja će biti pobjednička i fokusirana na rješavanje problema hrvatskih građana. I promjene statuta i daljnja demokratizacija treba biti dio naše opće poruke i u kampanji', poručio je Davor Ivo Stier.

Na pitanje ide li HDZ samostalno na izbore, poručio je da je 'sve jučer rekao Andrej Plenković'.