SOLIDARNOST, ALI I SIGURNOST

HDZ od Vlade traži konkretne mjere zbog izbjegličkog vala

15.09.2015 u 15:07

Bionic
Reading

Zbog sve većeg vala izbjeglica HDZ opet od Vlade traži jasne odgovore i konkretne sigurnosne mjere, navodi se u priopćenju odaslanom medijima iz najveće oporbene stranke

'Zadnjih dana svjedoci smo nagle promjene stava zemalja Europske unije o izbjegličkoj krizi, kao i o režimu kontrole na granicama u novonastalim okolnostima. Kako bi se lakše nosila s priljevom izbjeglica, Njemačka uvodi granične kontrole prema članicama Europske unije', podsjećaju iz HDZ-a.

U toj stranci smatraju da 'promjena politike prihvata izbjeglica u EU prijeti znatno većim egzodusom migranata i njihovim dolaskom u Hrvatsku od kvota koje smo dobili prilikom pregovora, a velik broj izbjeglica i njihovo zbrinjavanje prvorazredno je sigurnosno pitanje na koje hrvatska Vlada još uvijek ne daje nikakve konkretne odgovore'.

'Točno je da koncept EU-a počiva na načelu solidarnosti, međutim jedan od prioriteta je i pitanje nacionalne sigurnosti', upozorava HDZ te 'od Vlade RH traži jasne odgovore i konkretne sigurnosne mjere u pogledu sve većeg vala emigranata iz arapskih zemalja'.