odgovorili predsjedniku

HDZ o Milanoviću: On je sitni zavidnik s izlizanim forama, protivi se povećanju plaća

23.05.2023 u 13:26

Bionic
Reading

Nakon što je predsjednik Zoran Milanović u izjavi novinarima kritizirao poreznu reformu i poreznu politiku, na Facebooku mu je odgovorio HDZ

'Očekivano, sitni zavidnik Milanović protivi se novom povećanju plaća građana jer će time postati još vidljivije koliko je njegov premijerski mandat bio očajan. U Milanovićeve i SDP-ove 4 godine prosječna je plaća porasla za samo 2.8 posto, a u mandatu predsjednika Vlade Andreja Plenkovića za više od 50 posto! Pritom ne računamo novo podizanje primanja nakon 6. kruga porezne reforme naše Vlade', napisali su iz HDZ-a na Facebooku.

'Milanović ujedno već izlizanom forom 'napadni da ne budeš napadnut' pokušava opravdati svoje omiljene ortake, a nesposobne gradonačelnike, posebice posrnulog Ivicu Puljka', zaključuju iz HDZ-a.

Podsjetimo, predsjednik Zoran Milanović izjavio je da porezna politika ne može biti 'uzmem ti na ćupriji vratim ti na mostu', referirajući se na jučerašnje izjave premijera Andreja Plenkovića, koji je ustvrdio da 'netko plasira lažne teze o najavljenoj poreznoj reformi'.

'Dao bih se kladiti da je to vokabular partijske škole u Kumrovcu - 'plasiraju se teze'. Porezna politika ne može biti - uzmem ti na ćupriji, vratim ti na mostu i napravio sam ti dobro djelo, a uvalio u probleme lokalnu samoupravu', rekao je Milanović novinarima nakon konferencije posvećenoj "10 godina Republike Hrvatske u EU".