REAGIRANJE

'HDZ nije posredstvom Millenium promocije financirao vlastitu izbornu kampanju'

03.05.2013 u 17:35

Bionic
Reading

tportal je od odvjetničkog društva Mihočević & Bajs dobio Zahtjev za objavu ispravka objavljene informacije koje se odnosi na članak 'DORH istražuje HDZ, prijavila ga koalicija SDP, HNS i HSU', objavljen na našim stranicama 27. travnja 2013.

Zahtjev prenosimo u cijelosti:

'U zastupanju Millenium promocije d.o.o., iz Zagreba, Planinska 2, očitujemo se kako slijedi:
Dana 27. travnja 2013. godine na Vašem je internetskom portalu – tportal.hr objavljen tekst pod naslovom "DORH istražuje HDZ, prijavila ga koalicija SDP, HNS i HSU" gdje su iznesene netočne tvrdnje kako slijedi:

Netočna je tvrdnja kako je "HDZ posredstvom Millenium promocije financirao vlastitu izbornu kampanju". Također je netočna tvrdnja su ugovorene usluge plaćene, ali nisu obavljene.

Millenium promocija d.o.o. je, na temelju prihvata ponuda iz prve polovice 2012. izradila dvije komunikacijske strategije: za Grad Sisak te tvrtku Sisački vodovod. Sve ugovorene usluge obavljene su na najprofesionalniji način i u skladu s profesionalnim uzusima struke, te su naručiteljima, uz pripadajuće materijale, isporučene u ugovorenim rokovima.

Također, netočno je dovoditi u vezu navedene angažmane s poslovima vođenja izborne kampanje. Oba spomenuta projekta, niti onaj za Grad Sisak, niti onaj za tvrtku Sisački vodovod nemaju apsolutno nikakve veze s bilo kakvom političkom kampanjom koju je vodila neka politička opcija u Gradu Sisku.

Netočna je i tvrdnja da je Millenium promocija radila kampanju HDZ-a i HSP-a Ante Starčević za izbore za Europski parlament.

Millenium promocija nije bila angažirana od strane niti jedne političke stranke na izborima za Europski parlament.

Netočna je i tvrdnja kako je Millenium promocija trebala educirati zaposlenike o odnosima s javnošću. Podovi edukacije uopće nisu bili predmet suradnje između Millenium promocije i Grada Siska te tvrtke Sisački vodovod.

Stoga, radi potpunog i pravodobnog informiranja javnosti, a temeljem čl. 40. Zakona o medijima traži se objava ovog ispravka i odgovora na objavljene informacije na istom ili istovrijednom mjestu programskog prostora i na isti ili istovrijedan način na koji je bila objavljena i informacija na koju se ispravak odnosi.

Koristimo priliku napomenuti kako će Millenium promocija protiv svih osoba koje su javno iznosile netočne informacije te tako štetila ugledu tvrtke pokrenuti sve raspoložive pravne korake', navodi se u zahtjevu kojeg potpisuje odvjetnik Denis Bajs