SLUČAJ UDBA

HDZ: Josipović potvrdio ono što je Karamarko tvrdio

31.08.2015 u 22:06

Bionic
Reading

Ivo Josipović izazvao je prilično komešanje na političkoj sceni nakon što je u intervjuu za Večernji list izjavio da je, dok je bio predsjednik, vidio detaljan popis nekadašnjih suradnika Udbe i da na njemu nije predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko. Takav dokument praktički bi amnestirao Karamarka od optužbe Josipa Manolića da je bio suradnik Udbe zbog koje je Karamarko i najavio tužbu protiv Manolića

U izjavi za tportal Miljenko Manjkas, glavni savjetnik Tomislava Karamarka za medije, kaže da je bivši predsjednik Ivo Josipović samo potvrdio ono što Karamarko tvrdi od prvog trenutka kada ga je Josip Manolić lažno optužio.

'Tomislav Karamarko i njegov odvjetnik Veljko Miljević čvrsto vjeruju da će isto potvrditi i sud u postupku koji je Tomislav Karamarko, ne bi li zaštitio svoj dignitet, pokrenuo protiv Josipa Manolića', poručuje Manjkas.

Tportal je pokušao doznati postoji li takav dokument s popisom suradnika Udbe - dok Josip Manolić u izjavi za tportal tvrdi da ne postoji cjelovit i vjerodostojan 'popis udbaša i kosovaca', Tuđman tvrdi da to nije točno i da on postoji.

Od Manjkasa smo pokušali doznati otvara li možda Josipovićev intervju u kojem je biranim riječima govorio o HDZ-u i predsjedniku Karamarku mogućnost neke buduće političke suradnje. Manjkas kaže da je pažljivo pročitao spomenuti Josipovićev intervju i osim što je raskrinkao Manolićeve optužbe nije primijetio niti jednu biranu riječ. Naprotiv, kaže Manjkas.

394742,394705,392620,385513