UOČI LOKALNIH IZBORA

Metković: HDZ kandidira pjevača koji se preko veze zaposlio na sudu

18.12.2016 u 21:32

Bionic
Reading

U jednoj od najzanimljivijih bitaka na predstojećim lokalnim izborima, onoj u Metkoviću, karte je nakon Mosta otkrio i HDZ: kako tportal doznaje, za gradonačelnika će kandidirati Dalibora Milana, sudskog savjetnika u metkovskoj službi Općinskog suda Dubrovnik, inače i pjevača u skupini Narona koja često nastupa na svadbama u ovom gradu i okolici

Informaciju nam je potvrdio predsjednik dubrovačko-neretvanskog HDZ-a Branko Bačić, uz ogradu da će formalnu odluku o Milanovoj kandidaturi donijeti Gradski odbor HDZ-a Metković.

'Pobijedili smo u Metkoviću na posljednjih nekoliko nacionalnih izbora, najjača smo stranka i imamo dobrog kandidata. U samom gradu jedno vrijeme smo povlačili loše poteze zbog kojih smo kažnjeni, ali sada smo se stabilizirali', kazao je Bačić za tportal.

Sam Dalibor Milan odbio je razgovarati s medijima sve dok njegova kandidatura i službeno ne bude potvrđena.

Rezultati lokalnih izbora u Metkoviću čekat će se s posebnom pažnjom jer se radi o jednoj od najvažnijih utvrda Mosta i bazi njegova predsjednika Bože Petrova koji je donedavno i obnašao funkciju gradonačelnika. Od izbora za predsjednika Sabora taj posao obavlja njegova dotadašnja zamjenica Katarina Ujdur, a već je odlučeno da će ona biti Mostova kandidatkinja na izborima u svibnju.

U cijeloj jednadžbi treba uzeti u obzir i HSS, odnosno Stipu Gabrića zvanog Jambo: na nedavnim državnim izborima nalazili su se na SDP-ovoj listi, no u samom Metkoviću prioritet im je rušenje Mosta i spekulira se da će na ovaj ili onaj način stati iza HDZ-ovog kandidata. Branko Bačić ipak tvrdi da predizborna koalicija ne dolazi u obzir.

'A u drugom krugu, ako do njega uopće dođe, vidjet ćemo. O tom, potom', kaže Bačić. On sam, inače, tvrdi i da nije imao pojma o repu kojega za sobom vuče HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Metkovića Dalibor Milan, jer je prije desetak godina na vrlo neobičan način zaposlen u dubrovačkom sudu.

Tadašnja ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt, naime, nije uvažila rezultate natječaja za prijem dva vježbenika - diplomirana pravnika na ovaj sud, već je prekrojila listu i uz kandidatkinju koja je imala najveći broj bodova primila upravo Dalibora Milana, koji je imao najmanje bodova od svih dvanaest prijavljenih.

Vrijedi napomenuti da je u to doba Milan bio član užeg vodstva metkovskog ogranka njene stranke Demokratski centar (DC).