KERUM SE PREDOMISLIO

'HDZ je državotvorna stranka koja je pokrenula stvaranje Hrvatske'

04.05.2011 u 13:51

Bionic
Reading

Splitskom gradonačelniku Željku Kerumu iz nekog razloga jako je bitno da HDZ ne potone u sivilo, već da stranka ostane jaka i moćna. Novinari su ga zamolili da prokomentira raspuštanje splitsko-dalmatinskog ogranka pod vodstvom Kruna Peronje, s kojim je njegov HGS u koaliciji, a Kerum ih je iznenadio svojim stavom

'Raspuštanje je njihova interna stvar i vjerojatno će oni sami to posložiti. Moje mišljenje je da HDZ treba ostati jak jer on je državotvorna stranka koja je pokrenula stvaranje naše lijepe Hrvatske', slatkorječivo je rekao splitski gradonačelnik. Pitali su ga zašto tako govori kad mu je upravo HDZ najljuća konkurencija na desnici, pa je odgovorio da 'Hrvatskoj trebaju jake stranke, da ne bude jednoumlje'. Prije samo dva tjedna, podsjetimo, govorio je da su 'HDZ i SDP najveće zlo Hrvatske'.

Kerum je potvrdio da namjerava postaviti spomenik Franji Tuđmanu na splitskoj Rivi jer je, kaže, odluku o tome već donijela Komisija za imenovanje trgova i ulica. Potreban je još samo blagoslov Gradskog vijeća, a ondje gazda još uvijek ima većinu.