KOSOR NA N1

'HDZ i SDP se pripremaju za nove izbore, ali Petrov to ne razumije'

21.12.2015 u 12:03

Bionic
Reading

Gošća Novog dana na N1 televiziji bila je Jadranka Kosor koja je komentirala pregovore oko nove vlade odnosno vikend iza nas koji nitko nije mogao zamisliti.

Upitana je postoji li prostor da se HDZ vrati u tripartitne pregovore svojim novim odgovorom Mostu.

'Ovo je i do sada bila apsurdna situacija, a sad dobiva puni sjaj u negativnom smislu. Sve je moguće. U normalnim okolnostima se ishod mogao pretpostaviti, ali ovako ne", kaže Kosor. Karamarko je, napominje, jučer izrekao niz optužbi na račun Mosta i SDP-a.

'Zgrožen činjenicom da je Petrov pao u zagrljaj Milanovića, govorio je da oni nemaju veze sa Hrvatskom, proglasio ih šibicarima, kokošarima", kazala je, dodajući i da je Ivan Tepeš iz HSP-a govorio o političkoj prostituciji i da su pale optužbe za vrijeđanje Tuđmana...

'Sjetimo li se prijašnjih izjava, da ne bi voljeli da se potroše 130 milijuna kuna iz siromašnog državnog proračuna, što bi govorilo da su spremni ići u koaliciju, na što ukazuje i činjenica da su dolazili za stol s SDP-om dva puta - logično bi bilo da se više ne pojavljuju i da ostave dogovor drugoj strani. No, u ovim uvjetima bi bilo kakav dogovor bio pogrešan, jer toliko je toga otišlo u krivom smjeru", kazala je Kosor, izražavajući sumnju u funkcionalnost vlade koju bi složili svi ili jedna koalicija s Mostom. Po njoj je i jedan od odlučujućih faktora bio i što jednima treba cijeli Most, drugima samo dio, no ipak iz pregovora zaključuje da dogovora neće biti.

'Te igre mi izgledaju kao da se koalicije pripremaju se za nove izbore, ali Božo Petrov to do kraja ne razumije', navodi Kosor.

Budući da su svi više puta potpuno promijenili svoje stavove - prvo Most proglašava završetak razgovora s HDZ-om, pa ih je pozvao opet, Milanović prvo kaže da su u HDZ-ovoj koaliciji fašisti pa onda potpisuje sporazum, Karamarko se sad poziva na Tuđmana, branitelje, pa bi se vratio - Kosor je upitana kojim kredibilitetom raspolaže hrvatska politika trenutno.

'Jako slabim, ali računa se da birači slabo pamte. Veliki dio sudionika zaboravlja kako je sve počelo i tko je što rekao. Političari bi se trebali, bar prema van, držati svojih riječi. Ljudi se drže za riječ, a volovi za rogove", odgovara Kosor, dodajući da su predgovori ostavili gorak okus u ustima kod velikog broja ljudi.