ODGODA RASPRAVE O BARIŠIĆU

SDP-ovci napustili sabornicu, HDZ likuje: 'Ni Bojan ni Arsen nisu muško'

09.02.2017 u 12:34

Bionic
Reading

Nakon 12 sati u Saboru je trebala započeti rasprava o povjerenju ministru Pavi Barišiću, no ona je odgođena za 15 sati, što je naljutilo oporbu. Davor Bernardić je priprijetio da, ako rasprava ne krene, SDP više neće sudjelovati u radu Sabora, te su SDP-ovci napustili sabornicu. Blaženko Boban (HDZ) uzvratio je prozivkom zastupnika Glavaševića i Bauka, koji su posljednji izašli iz sabornice: 'Ni Bojan ni Arsen (reklo bi se kod nas u Dalmaciji) nisu muško'

SDP stankom želi dati podršku Koordinaciji Društva hrvatskih filmskih redatelja i Hrvatske udruge producenata koji su se našli izloženi linču i harangi nekoliko saborskih zastupnika, pojasnio je u ime SDP-a Gordan Maras.

'Naša filmska industrija je izuzetno vrijedna i radi vrhunske rezultate i svi možemo biti ponosni na filmove poput 'Zvizdana'', poručio je Maras.

'Film Zvizdan u kinima su vidjele 42 tisuće gledatelja, a toliko ih nije bilo u cijeloj sezoni na utakmicama Dinama', rekao je Maras. Sustav je doprinio da se snima 20-tak filmova godišnje, da se snimaju strane koprodukcije, pa će se tako početi snimati i Robin Hood u Dubrovniku', pobrojao je. Sada se to uništava zbog nekih unutarstranačkih sukoba u HDZ-u, dodao je. Ovo je industrija koja treba podršku, a ne kritiku koja je ideološko obojena, kazao je Maras.

Kada bi stanke pomogle audiovizualnoj djelatnosti, zvali bi je svaki dan', poručio je HDZ-ov Jasen Mesić. Kazao je da o brizi za tu industriju dovoljno govori, da su je u SDP-u zaboravili 2012. u proračunu. Audiovizualnoj industriji neće pomoći stanke nego analiza, dodaje. 

'Nećemo ni sazivati stanke da bi javnost upoznali sa stanjem u SDP-u, lijevog, desnog i centralnog krila. Središnjice, Iblera i Praške', kazao je Mesić.

Kazao je i kako je nedavno rekao da bi volio vidjeti više filmova s tematikom Domovinskog rata.

'Mi u HDZ-u ne uzimamo sebi za pravo određivati kakvi bi filmovi trebali biti, ali znamo kakvi ne bi trebali biti', poručio je Mesić. Zbog željeznica stanku je zatražio Ivica Mišić iz Promijenimo Hrvatsku, SDP i HDZ javili su se kako bi govorili o filmskoj industriji, a Most o Centru za gospodarenje otpadom Lećevica.

Odugovlači li se s raspravom o Barišiću?

Iako se očekivalo da rasprava o povjerenju započne iza 11 sati, ona je odgođena do 15. Stoga se nešto prije 12 sati za riječ javio SDP-ov Arsen Bauk.

'Tražimo stanku zbog nepotrebnog odugovlačenja rasprave o ministru Barišiću', rekao je Bauk.

Predsjedavajući Željko Reiner kazao je da tako svatko malo netko može tražiti stanku jer ima osjećaj da se s nečime odugovlači.

'Nakon uobičajene stanke za ručak ćemo nastaviti s raspravom o ministru Barišiću', pojasnio je. Nakon toga stanku je zatražio i HDZ-ov Branko Bačić.

Uskoro opširnije