NIZ KRITIKA VLADAJUĆIH

HDZ i HSS smatraju da Josipović radi u korist SDP-a

12.01.2011 u 07:41

Bionic
Reading

U središnjici HDZ-a u utorak je održan sastanak vodstva HDZ-a i HSS-a na čelu s predsjednicom HDZ-a Jadrankom Kosor i predsjednikom HSS-a Josipom Friščićem na kojem je navodno zamjereno predsjedniku Josipoviću da je krenuo u kampanju protiv vladajućih

Iako se u šturom priopćenju tek navodi da se razgovaralo o aktualnim temama, završetku pregovora, jačanju gospodarske aktivnosti i investicijama te borbi protiv korupcije, Večernji list doznaje da je dio sastanka, koji je potrajao više od dva sata, bio posvećen izjavi predsjednika Republike Ive Josipovića da HDZ-ova vlada mora odstupiti ako u lipnju ne završi pregovore s EU.

Čelnici HDZ-a i HSS-a smatraju da je predsjednik na taj način krenuo u predizbornu kampanju u korist SDP-a. Složili su se da je Vlada učinila i čini sve da se pregovori završe. Upravo je Josipović glasovao protiv arbitražnog sporazuma sa Slovenijom kad je bio zastupnik, a sada moralizira, isticalo se na sastanku, no uz napomenu da neće polemizirati s predsjednikom.

Vodstva HDZ-a i HSS-a potvrdila su dobru suradnju te odlučnost da koalicija nastavi uspješno rad. Iako u javnosti često podcjenjuju problem na sastanku je navodno izražena jaka zabrinutost zbog visokog broja nezaposlenih u RH.