oglasili se iz vladajuće stranke

HDZ: Ahmetović (SDP1), Bernardić (SDP2) i Grmoja (SDP3) surađuju i usklađuju istupe

21.01.2022 u 22:38

Bionic
Reading

Iz HDZ-a su u petak reagirali za izjave bivšeg šefa SDP-a Bernardića i jednog od vođa Mosta, Grmoje, koji su izjavili da se Vlada ne snalazi u okolnostima „galopirajućr inflacije“, a osvrnuli i na istupe SDP-ove zastupnice Mirele Ahmetović - ironično ih nazvavši SDP1, SDP2 i SDP3.

Bivši šef SDP-a, sada Socijaldemokrat Davor Bernardić, i Mostov Nikola Grmoja ranije danas su u saborskoj raspravi o novom zakonu o zaštiti prava potrošača ustvrdili da se Vlada ne snalazi u okolnostima koje donosi „galopirajuća inflacija“ i da se ponaša kao da se ništa ne događa.

"Ahmetović (SDP1), Bernardić (SDP2) i Grmoja (SDP3) već neko vrijeme uspješno surađuju i usklađuju medijske istupe. A kako su se oni 'snalazili' to hrvatski građani već dobro znaju", istaknuo je HDZ u objavi na svome Facebooku.

"Dok je u Metkoviću, gradu svog nastanka, SDP3 bio na vlasti, dijelio je šakom i kapom protuzakonite otkaze kako bi zaposlio pola Grmojine rodbine. I sad Grad Metković samo na ime izgubljenih sudskih sporova mora platiti milijun kuna odšteta i kazni. Stoga je posve razumljivo da je Most u 'svom' gradu doživio 6 izbornih debakla zaredom", naveli su iz HDZ-a.

Ali, dodaju, "Grmoja ne žali jer je ostvario svoj cilj - preselio se u Zagreb. Bernardić& Ahmetović, dok su SDP2 i SDP1 bili ista partija, zloguko su najavljivali 400.000 otkaza u COVID19 krizi i krah turizma i nastojali demontirati ključni energetski projekt za Hrvatsku - LNG terminal. Na sreću, naša Vlada RH i HDZ spriječili njihove zloćudne naume, kao što će ih spriječiti i u budućnosti. Kao što će i SDP3 prvom prilikom doživjeti i 7. uzastopni poraz od našeg Dalibora Milana, gradonačelnika Metkovića", stoji u HDZ-ovoj Facebook objavi.