NUŽAN OPREZ

HDSSB zadovoljan odgodom promjene Ustava

18.12.2013 u 23:00

Bionic
Reading

Glavni odbor Hrvatskog demokratskog saveza Slavonije i Baranje (HDSSB), na sjednici u srijedu navečer, jednoglasno je podržao prijedlog Predsjedništva HDSSB-a i Kluba zastupnika HDSSB-a u Hrvatskom saboru kojim se traži odgoda izglasavanja promjena Ustava Republike Hrvatske do idućeg redovitog zasjedanja Hrvatskog sabora poslije 15. siječnja 2014.

'Hrvatski demokratski savez Slavonije i Baranje smatra kako postoje određene nejasne formulacije u Nacrtu prijedloga promjena Ustava Republike Hrvatske, te zbog toga tražimo da se produži javna i stručna rasprava kroz koju bi se riješile ove nedoumice', navodi se u priopćenju. Svako brzanje u donošenju ovog za državu temeljnog pravnog akta, smatraju oni, moglo bi posljedično rezultirati određenim pravnim nejasnoćama, a to kao ozbiljna i odgovorna parlamentarna stranka ne žele i ne mogu dopustiti.

'Sigurni smo da ukoliko postoje iskrene namjere svih ili većine političkih stranaka u Hrvatskom saboru, neće biti problem provesti zatraženu produženu javnu i stručnu raspravu o promjenama Ustava Republike Hrvatske, te omogućiti ulaganje amandmana na Konačni prijedlog ustavnih promjena kojima će se promijeniti nejasni i pravno nedorečeni članci Ustava RH, a sve samo s ciljem sprječavanja mogućih neželjenih štetnih posljedica koje su mogle proizići za Republiku Hrvatsku i sve njezine građane', stoji u priopćenju HDSSB-a.