PREBJEZI

HDSSB-u prešao HDZ-ov član Poglavarstva Beloga Manastira

  • Autor: Hina
  • Zadnja izmjena 04.02.2009 14:48
  • Objavljeno 04.02.2009 u 14:48
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Na današnjoj konferenciji za novinare Hrvatskoga demokratskog saveza Slavonije i Baranje (HDSSB) pristupnicu toj stranci potpisao je Živko Jalšovec (HDZ), član Gradskog poglavarstva Beloga Manastira zadužen za gospodarstvo, financije i malo poduzetništvo

Pisanu ostavku na članstvo u HDZ-u i na dužnost člana Poglavarstva predat će danas, rekao je, a kao razlog prelaska naveo je nemogućnost samostalnog rada. Nijedan projekt, kazao je, ne može se provesti bez odobrenja 'čovjeka koji vuče sve konce'. Jalšovec nije naveo o kome je riječ, no Krešimir Bubalo, potpredsjednik HDSSB-a i osječko-baranjski župan, rekao je da se to odnosi na Josipa Kompanovića, predsjednika Gradskog odbora HDZ-a i tajnika grada Beloga Manastira.

Jalšovec je rekao kako mu nakon 20 godina članstva u HDZ-u nije bilo lako donijeti odluku o prelasku. 'No, raditi se mora jer Baranja to zaslužuje', rekao je i dodao da je prepoznao program regionalne stranke HDSSB-a kao dobru mogućnost za opći napredak.

Čelnici HDSSB-a na današnjoj su konferenciji za novinare, čija je tema bila 'Stop političkom nasilju i 'torbaranju' osječko-baranjskoga HDZ-a', ustvrdili kako je HDZ 'provodio pritisak nad članovima belomanastirskoga HDSSB-a koji su u ponedjeljak prešli u HDZ'.

Predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić je rekao kako nije točna informacija da je u HDZ prešlo sedam članova Izvršnog odbora HDSSB-a jer, rekao je, Odbor ima četiri člana. Na konferenciji HDZ-a, na kojoj je javnost obaviještena o tom prelasku, bila su samo četiri bivša člana HDSSB-a, dodao je Šišljagić.

Tim se prelaskom nije ništa spektakularno dogodilo, 'ali je za osuditi pritiske koje HDZ provodi', kazao je.

Potpredsjednik stranke, osječko-baranjski župan Krešimir Bubalo je rekao kako je HDSSB postao najjača regionalna opcija u državi i ocijenio da je 'HDZ i te kako zabrinut snagom koju ta stranka ima u Baranji, gdje su prisutni praktično svaki tjedan'.

Dodao je kako 'HDSSB ne kupuje niti ucjenjuje bilo koga', ali vrata su svima otvorena.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi