PERFORMANS PRED SABOROM

HDSSB predaje liste u pratnji crnokošuljaša

19.10.2015 u 16:06

Bionic
Reading

Svoje liste za nadolazeće parlamentarne izbore u 18 sati predat će i HDSSB, a sa sobom će dovesti i Slavonsku sokolsku gardu koju će, prema neslužbenim informacijama, postrojiti pred Saborom i izvesti unaprijed pripremljenu koreografiju

Da će na predaju lista Državnom izbornom povjerenstvu doći i 'HDSSB-ov Klub za sport, rekreaciju, redarstvo, humanitarni rad i protokol', potvrdio je za tportal predsjednik stranke Dragan Vulin.

Kako doznajemo, Slavonska sokolska garda nešto prije 18 sati trebala bi se postrojiti pred Saborom i izvesti za tu priliku unaprijed pripremljenu koreografiju.

Podsjetimo, Sokolska garda prvi je put javno postrojena na nedavnom Saboru HDSSB-a, no i prije toga snimke i fotografije postrojavanja izašle su medije i zgrozile dio javnosti.

Branimir Glavaš objašnjavao je da se ne radi o stranačkoj vojsci nego o sportsko-rekreacijskoj sekciji HDSSB-a. No crne uniforme mnoge su podsjetile na neka zlosretna vremena. Postrojavanje garde nije dobro sjelo ni Glavaševu bivšem prijatelju Vladimiru Šeksu kojeg je sve podsjetilo na rane 90-e ili na 1941. S druge strane, u HDZ-u i SDP-u izbjegavali su dati komentar.

'Slavonska sokolska garda' u međuvremenu je, osim web-stranice, dobila svoju stranicu na Facebooku, na kojoj najavljuje nastavak rada.

Kako bi točno trebale izgledati stranačke liste, još nije sasvim jasno. Naime, jutros je stranku napustio saborski zastupnik Dražen Đurović koji je trebao biti na listi u 5. izbornoj jedinici.

Sinoćnja sjednica Predsjedništva stranke promovirala je još jedan presedan na hrvatskoj stranačkoj pozornici.

Naime, predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin samo je abecednim redom pročitao članove izbornih lista u dvije izborne jedinice u kojima stranka koju formalno vodi izlazi na izbore, a nije otkrio i poredak na listama. Tako pojedini članovi HDSSB-a, koji su se na temelju obećanja u stranci ili radnih zasluga nadali ulasku u Hrvatski sabor, još ne znaju hoće li biti dovoljno visoko plasirani na listama da bi im to mjesto zajamčilo i ulazak u nacionalni parlament.

Saznajemo kako je to učinjeno da bi se spriječili stranački lomovi zbog nezadovoljstva visokorangiranih članova, a s kojima će se u međuvremenu nastojati postići dogovor i ponuditi odgovarajuća obeštećenja za sljedeće izborne cikluse kako bi se pred javnošću očuvalo jedinstvo u stranci, prilično nagriženo odlukom o poretku na izbornim listama.