I TO SE DOGAĐA

HDSSB-ov Salapić počastio SDP-ove ministre

20.02.2014 u 14:25

Bionic
Reading

Iako su SDP-ovci i HDSSB-ovci na ratnim nogama u Osijeku, primirje između te dvije stranke vladalo je u saborskom kafiću gdje su zajedno na kavu i druge napitke zasjeli HDSSB-ovi zastupnici i SDP-ovi ministri

Za stolom u saborskom kafiću našli su se tako HDSSB-ovi Josip Salapić i Dinko Burić, SDP-ovi zastupnici Mario Habek, Josip Benčić i Davor Bernardić te SDP-ovi ministri Mihael Zmajlović i Gordan Maras. S obzirom na to da se nedavno oženio, a da dugo nije vidio kolege koji još uvijek sjede ili su prije sjedili u saborskim klupama, HDSSB-ov Salapić odlučio ih je počastiti kavom.

Razgovaralo se o svemu, pa i o nabavci skupih automobila, rekao je Salapić. 'Smiješno je da se u teškom gospodarskom trenutku za Hrvatsku premijer kao neki dečkić bavi objašnjavanjima da nije cijena auta 600 tisuća nego 450 tisuća. To je premiješno i rekao sam da to nije potrebno. Istina je da izvršna vlast treba funkcionirati i da neće ići pješice, no mislim da je to nepotrebno', kazao je Salapić.

Ovakve situacije u saborskom kafiću zapravo i nisu rijetkost i često se može vidjeti zastupnike iz stranaka različitog spektra kako sjede zajedno. No zanimljivo je kako su se ovaj put na kavi našli zastupnici HDSSB-a i SDP-a, čiji lokalni stranački dužnosnici u Osijeku trenutačno nisu u najboljim odnosima.

Naime, nakon što su se na osječkim ulicama pojavili plakati protiv osječkog gradonačelnika Ivice Vrkića, on se odlučio obračunati s onima za koje smatra da stoje iza toga. 'Nije me strah glasno reći ono o čemu se u Osijeku dvadeset godina šapće: Glavaš je ratni profiter i zato treba biti tamo gdje se sada i nalazi', rekao je Vrkić prije desetak dana i pozvao nadležne državne institucije da procesuiraju njegov kriminal u pretvorbi i privatizaciji.

Slične riječi stigle su i od osječkog HDZ-a, što je onda izazvalo reakciju HDSSB-a.

'Od SDP-a i HDZ-a obmanjuje se javnost i pokušava lažno kompromitirati HDSSB. Zbog toga je zaključak da je politika SDP-a jednaka politici HDZ-a. Ovaj put više je nego očito da su političke elite nervozne', poručio je prije koji tjedan predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić.