ŠIŠLJAGIĆEVA KOŠARICA

HDSSB otkantao Karamarka

08.05.2012 u 16:07

Bionic
Reading

Predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić izjavio je danas u Osijeku kako, unatoč izjavama nekih kandidata za predsjednika HDZ-a, koji tvrde da priželjkuju suradnju s HDSSB-om, u toj stranci nikada nisu razmatrali mogućnost suradnje ili koalicije s HDZ-om.

U stanci današnje sjednice osječko-baranjske Županijske skupštine, na zamolbu novinara da komentira nedavnu izjavu kandidata za predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka, kako u slučaju pobjede na unutarstranačkim izborima ne bi imao ništa protiv otvorene suradnje s HDSSB-om, Šišljagić je kazao kako su u HDZ-u u tijeku unutarstranački izbori, te da gotovo svi kandidati za predsjednika HDZ-a, ističu kako je suradnja s HDSSB-om moguća.

Vidjet ćemo što će se dogoditi unutar HDZ-a, ali s obzirom kakva jest ova politička stranka, u HDSSB-u apsolutno ni u jednom trenutku nije došlo u razmatranje nekakva suradnja s HDZ-om, poručio je Šišljagić.

Dodao je kako, s obzirom na narasli kriminal i korupciju, odnos prema braniteljima, Domovinskom ratu, progonu i zatvaranju hrvatskih generala, HDZ mora još puno raditi na svojoj profilaciji te da su izjave, koje dolaze iz HDZ-a, o mogućoj suradnji s HDSSB-om, 'neozbiljne i nemaju veze sa stvarnošću'.

Ne znam kakve su želje za suradnjom s HDSSB-om unutar HDZ-a, ali o koaliciji nema govora, niti je to bila tema razgovora u HDSSB-u, kazao je Šišljagić.

Vladina sjednica u Osijeku

Osječko-baranjska Županijska skupština, danas je, na inicijativu kluba vijećnika HSP-a, donijela zaključak, kojim od Vlade RH, zbog sveukupnoga gospodarskog i socijalnog stanja, u toj Županiji, traži da jednu od svojih sjednica održi u Osijeku.

Obrazlažući prijedlog vijećnica HSP-a Daria Paloš kazala je kako, zbog iznimno teškoga stanja u gospodarstvu, velikoga broja stečajeva, zabrinjavajuće nezaposlenosti te depopulacije ovoga područja, skupštinski vijećnici žele na tematskoj sjednici Vladu detaljno izvijestiti o postojećim trendovima, i upozoriti da su oni neodrživi.

Župan Vladimir Šišljagić (HDSSB) ocijenio je kako nema razloga da se ne podupre ovakva inicijativa, ali i izrazio dvojbu, 'da će od takve sjednice Vlade biti ikakve koristi'. Dodao je kako je županijska uprava već pozivala Vladu na dolazak i nadležnim Ministarstvima slala brojne dopise zbog realizacije razvojnih projekata, te da od možebitne sjednice Vlade ne očekuje ništa spektakularno, ali da i na ovakav način treba potaknuti rješavanje postojećih problema.