JOSIPOVIĆ O USTAVNIM PROMJENAMA

'HDSSB me slatko nasmijao, a smije im se i cijela država'

17.12.2013 u 18:42

Bionic
Reading

Nakon 'bombe' koju je danas detonirao HDSSB poručivši kako u petak na glasovanju neće podržati ustavne promjene, oglasio se i predsjednik Ivo Josipović. Naime, iz HDSSB-a, čiji je Josip Salapić cijelo vrijeme sudjelovao u ustavnim promjenama, danas su ustvrdili da nacrt ustavnih promjena sadrži niz otvorenih pitanja koja su rezultat 'zakulisnih igara između Banskih dvora, Sabora i predsjednika Republike'

'U razloge zbog kojih je HDSSB najprije prihvatio predložene promjene Ustava, a sada te iste promjene odbija, ne mogu detaljnije ulaziti. Zanimljive su jedino promjene u raspoloženju istaknutih članova stranke. Ponajprije, inzistirali su da se usvoje promjene kakve su predložene. Gospodin Burić, njihov istaknuti član stranke je referirajući se na moje prijedloge izmjena, kako kažu novinari, citiram, 'pobjesnio'. Sada HDSSB misli da ću se ljutiti što su, odbijajući te iste predložene promjene, razotkrili 'možda' tajni dogovor mene i premijera. Neka ne budu zabrinuti, ne ljutim se. Dapače, slatko su me nasmijali. Mislim da im se smije i cijela država', prokomentirao je predsjednik Ivo Josipović.

Istina je, dodao je Josipović, puno jednostavnija. 'Ili misle da mogu još što utržiti da bi činili potrebnu većinu, ili im je došla zapovijed iz druge države da ne izdaju ljutu desnicu. Ali, njihova odluka, njihova stvar…. Što se sudbine ustavnih promjena tiče, želim da se na dobroj platformi postigne puni konsenzus, ili barem potrebna većina. Svoje prijedloge za poboljšanje sadašnjeg, ne osobito uspjelog teksta izmjena, dao sam. Na Saboru je da odluči', rekao je Josipović.


305181,304859,304493,304196