OSUDA FORME, A NE SADRŽAJA

HČSP: Tajnik će snositi posljedice zbog prijetnji Pilselu

17.01.2011 u 21:43

Bionic
Reading

Hrvatska čista stranka prava (HČSP) uputila je dopis Hrvatskom novinarskom društvu (HND) u kojem ističe da ne odobrava način komunikacije tajnika zagrebačke organizacije HČSP-a Ivana Škrleca s novinarom Dragom Pilselom, a koju je, kako navodi, vodio u svoje, a ne u ime stranke te će zbog toga snositi posljedice

Škrlec je svoj tekst uputio Pilselu kao reakciju na njegov članak na tportalu o premazivanju bojom kamene ploče 12. postaje Križnoga puta u perivoju samostana Sv. Franje Ksaverskog u Zagrebu.

Izjavu u kojoj HND smatra 'upitnim postojanje' HČSP-a predsjednik stranke Josip Miljak ocijenio je kao dio jednoumne, antihrvatske politike te istaknuo da se o legitimnosti stranke može govoriti tek nakon rezultata policijske istrage i utvrđivanja je li novinaru bilo egzaktnih prijetnji smrću.

HČSP navodi kako se nada da će javni istupi koji ne vode miru i ljubavi uskoro doći pod udar zakona po kojemu će kazneno djelo biti i veličanje totalitarnih komunističkih režima i njihovih zločina.

Drago Pilsel poslijepodne je bio na razgovoru u policiji, koja će protiv Škrleca podnijeti kaznenu prijavu zbog kaznenog djela prijetnje prema članku 129. stavak 2 Kaznenog zakona.