pomoć u korona krizi

HCK će podijeliti 31.000 paketa socijalno ugroženim kućanstvima

  • Autor: An. S./Hina
  • Zadnja izmjena 15.09.2020 10:26
  • Objavljeno 15.09.2020 u 10:26
Robert Markt, izvršni direktor Crvenog križa

Robert Markt, izvršni direktor Crvenog križa

Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl

Hrvatski Crveni križ (HCK) podijelit će 31.000 paketa hrane u sklopu projekta pomoći socijalno ugroženim kućanstvima za vrijeme trajanja pandemije koronavirusa, izvijestila je u utorak ta organizacija.

Za vrijeme trajanja projekta, od 14. do 30. rujna društva HCK diljem Hrvatske podijelit će 31.000 paketa hrane - Vaš dar za pravu stvar - socijalno ugroženim kućanstvima u kojima žive najranjiviji članovi društva, priopćio je HCK.

Odluke i mjere koje se poduzimaju za sprečavanje širenja zaraze koronavirusom utječu na promjene životnih navika građana što podrazumijeva ostanak članova obitelji u svojim domovima i izostanak drugih uobičajenih socijalnih kontakata.

Pojačane mjere izolacije uključuju ograničeno kretanje, ostvarivanje socijalne distance, a u slučajevima samoizolacije i potpunu zabranu kretanja te socijalnu izolaciju. Mjere koje čuvaju zdravlje najugroženijih skupina mogu imati posredno negativni učinak na ostale ukućane, ali i bitno izmijeniti uobičajene kanale nabave hrane i životnih potrepština.

Zbog svega navedenoga, kućanstva čiji članovi pripadaju socijalno ugroženim skupinama i primaju zajamčenu minimalnu naknadu temeljem rješenja Centra za socijalnu skrb, u vremenu pandemije koronavirusa našla su se u posebno teškim životnim okolnostima i u riziku od siromaštva, ističe HCK.

"Teško vrijeme u kojem živimo, još je teže za socijalno najugroženije građane. Kao i u brojnim situacijama ranije, pomoć koju pružamo našim najranjivijim sugrađanima nije samo pomoć u hrani već i poruka da nisu sami. Upravo ovakvim projektima i dalje ćemo pojačano raditi na ublažavanju socijalnih posljedica krize uzrokovane koronavirusom", kazao je izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa Robert Markt.

HCK akciju provodi u partnerstvu s tvrtkama Zagrebačka banka, UniCredit fundation, Podravka, Toyota Hrvatska, Farchioni Olii, Ledo plus, Tele 2., HBOR i JT International Zagreb.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!