što će reći birači?

Hasanbegović: Žalim što Esih nije kandidatkinja HDZ-a

24.03.2017 u 10:05

Bionic
Reading

Bruna Esih je dobra i autentična kandidatkinja i žao mi je što nije kandidatkinja HDZ-a, poručio je saborski zastupnik HDZ-a i član Predsjedništva te stranke Zlatko Hasanbegović, inače bliski prijatelj i suradnik Esih

'Esih nije članica stanke, ima pravo istaknuti svoju kandidaturu. Ona je to učinila, HDZ ima svog kanididata za gradonačelnika Zagreba. Tu je početak i kraj bilo kakve kontroverze', kazao je Hasanbegović u razgovoru za N1 televiziju dodavši kako mu se čini da se sinoć na klubu HDZ-a nije razgovaralo o njezinoj kandidaturi, ali Klub HDZ-a ni nije mjesto gdje se raspravlja o bilo čijoj kandidaturi.

Upitan hoće li sudjelovati u njezinoj kampanji, odvratio je da 'on nije kandidat, niti sudjeluje na izborima'. 'Samo sam jasno rekao i bio bih licemjer kad ne bih rekao da je od svih postojećih kandidata po političkim stajalištima, mojim shvaćanjima najbliža Esih. Žao mi je što nije kandidatkinja HDZ-a. Ona je dobar kandidatat. HDZ ima drugog kandidata kojeg je predložio Plenković. Prgomet je jedini kandidat kojeg HDZ ima. Istaknut je u legalnoj proceduri. Konačni pravorijek dat će birači', istaknuo je Hasanbegović.

Smatra i da Esih nije potrebna pomoć jer je ona autentična kandidatkinja, koja ima program i stajališta, a on, kako je opetovao, 'ni na koji način ne sudjeluje na lokalnim izborima u Zagrebu'.

Što se tiče mogućnosti da bi zbog potpore Esih mogao zaraditi kaznu iz vrha stranke, Hasanbegović ne strahuje: 'Vremena kažnjavanja su prošla. HDZ je velika stranka koja funkcionira na principima supsidijarnosti. Živimo u demokraciji i različita politička mišljenja ne smiju biti nikakav krimen, čak ni unutar jedne političke stranke'.