RAZRIJEŠEN NA VLASTITI ZAHTJEV

Hasanbegović se maknuo od Počasnog bleiburškog voda

04.05.2016 u 07:17

Bionic
Reading

Ministar kulture Zlatko Hasanbegović više nije zamjenik predsjednika Počasnog bleiburškog voda (PBV), doznaje tportal od Bože Vukušića, glavnog tajnika i glasnogovornika PBV-a

Hasanbegović je početkom godine podnio zahtjev za razrješenjem, što je udruga prema statutu prihvatila na nedavno održanoj sjednici, doznajemo od Vukušića


Upravni odbor PBV-a, inače, čine predsjednik Ilija Abramović, rizničar udruge Zlatko Grošanić, potom don Ante Kutleša koji je ravnatelj Hrvatske katoličke misije u njemačkom Reutlingenu, a predsjednik je Nadzornog odbora PBV-a, osnovanog još 1953. godine, Vice Vukojević.
 
Ovogodišnja središnja komemoracija povodom 71. obljetnice Bleiburške tragedije, pod obnovljenim pokroviteljstvom Sabora RH, a u organizaciji Počasnoga bleiburškoga voda i suorganizaciji za liturgijski dio Ravnateljstva dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu, održat će se 14. svibnja na Bleiburškom polju.

Misno slavlje predvodit će banjolučki biskup Franjo Komarica, a komemoracija se nastavlja obraćanjem visokih uzvanika, predstavnika pokrovitelja i organizatora te polaganjem vijenaca kod spomenika žrtvama Bleiburga i križnih putova.