NAPETO U HDZ-u

Hasanbegović: Čini mi se da Plenković nije previše žalostan zbog Stierovog odlaska

13.06.2017 u 19:52

Bionic
Reading

U razgovoru za Dnevnik Nove TV saborski zastupnik Zlatko Hasanbegović osvrnuo se na jučerašnju ostavku ministra vanjskih poslova Davora Ive Stiera te najnoviju rekonstrukciju Vlade

Naglasio je da je za njega ostavka Davora Ive Stiera očekivana. 'Događaji u proteklih mjesec dana kulminirali su trgovačkim preslagivanjem. Geneza tog razvitka bila je u suprotnosti sa svime što je gospodin Stier zastupao u hrvatskom javnom i političkom životu', rekao je Hasanbegović.

Prema njegovom mišljenju, premijera Plenkovića nije pogodila Stierova ostavka. 'Čini mi se da gospodin Plenković nije pretjerano žalostan zbog odve odluke gospodina Stiera. Time mu se dodatno otvara prostor za politiku koju je on nazvao transformacijskom. To je sinonim za okončanje procesa političko-ideološke lustracije i stvaranje stranke ispražnjene od svakog ideološkog i svjetonazornog sadržaja', rekao je Hasanbegović ističući da u takvoj politici nema mjesta za Stiera, a nije ga bilo ni za njega.

Na upit ima li Stier ambicije za preuzimanje HDZ-a, Hasanbegović  je odgovorio da je on svojim postupcima ukazao na to da ima ambicije u tom smjeru. 'Nezadovoljnici svakako postoje no u velikim stranačkim oragnizacijama koje funkcioniraju kao interesne strukture vrlo je teško nastupati sa svjetonazorskih načela', dodao je Hasanbegović.

Upitan do kada će Stier biti politički tajnik HDZ-a Hasanbegović je rekao: 'Bit će do onog trenutka dok Plenković ne odluči suprotno'.