iskorak u politiku

Hamed Bangoura osnovao Alternativu 101

05.02.2018 u 09:54

Bionic
Reading

Hamed Bangoura iskoračio je u političke vode i osnovao političku platformu – Alternativa 101. Na svojem Facebooku najavio je kako je službeni početak rada stranke upravo – danas te poručio: 'Od toga datuma više nema povratka'

U svojoj objavi na Facebooku objasnio je s čime će se baviti Alternativa 101.

'Egzistencija naših građana (s naglaskom na ovršene, blokirane, umirovljenike), pravosuđe, gospodarske mjere, obrazovanje, kultura, a prije svega kultura dijaloga i međusobnog uvažavanja temelji su - ali samo dio djelovanja - Alternative 101, na kojima želimo graditi društvo jednakih prava i obveza za sve. Želimo se uhvatiti u koštac s ortačkim društvom koje smo, ruku na srce, sami stvorili svojim nedjelovanjem i zatvaranjem očiju pred rastućim problemima', poručuje Hamed Bangoura preko svojega Facebooka.

Ističe kako su 'dobrodošli svi kojima je jasno da ideologije neće hraniti djecu i stvoriti društvo kakvo želimo' pod uvjetom da se u svom dosadašnjem radu 'nisu okoristili na štetu drugih građana'.

'Imamo samo dva puta. Jedan je onaj koji gledamo 27 godina, a drugi onaj kojim možemo svi zajedno utjecati na bolju budućnost nas samih i prije svega SVE naše djece, u našoj domovini. Odluka je na vama. Mi smo pripremili sve što smo mogli do sada radeći ovako u tišini, od smjernica političkog programa do nekih konkretnih rješenja', piše Bangoura te dodaje:

'Neka se svatko od nas pogleda u ogledalo i nek sam odluči što želi. Može biti i ostati nijemi promatrač, a može i reći da je barem pokušao nešto promijeniti. Svatko može pomoći na svoj način, ali prije svega dajući svoj maksimum, iskreno sudjelujući u zajedničkom radu, tražeći i promovirajući uvijek boljega od sebe. Trebamo najbolje i njih ćemo i pronaći. Zato će ovo biti jedna sasvim druga dimenzija političkog djelovanja. Ona koja uključuje, a ne isključuje svoje građane iz političkih i gospodarskih procesa, koja uvažava i uzima u razmatranje njihova razmišljanja, te garantira za provedbu svega što će biti dogovoreno u zajedničkom radu'.

  • +5
Hamed Bangoura Izvor: Pixsell / Autor: Grgur Zucko/PIXSELL