UHVATILA GA NOSTALGIJA

Hamed se prisjetio 90-ih i dobre zafrkancije s Danielom Trbović

02.03.2017 u 12:59

Bionic
Reading

Nekad poznati voditelj, a danas poduzetnik Hamed Bangoura vrlo je aktivan na društvenim mrežama. Često iznenadi svojim brutalno iskrenim statusima koje redovito prenose mediji, u kojima čvrsto i argumentirano stoji iza svojih stavova i izjava, a objave mu nerijetko sakupe i preko tri tisuće lajkova. Ovoga puta prisjetio se kultne glazbene emisije 'Hit depo', a fotografija s Danielom Trbović oduševila je njegove pratitelje. Hamed je za tportal ispričao po čemu sve pamti razdoblje u kojem se stvarala legendarna emisija

Hamed Bangoura upravo je 90-ih godina stekao popularnost kao voditelj na HRT-u te postao jedno od omiljenih TV lica toga vremena. S Danielom Trbović 16 je godina radio 'Hit depo', jedinu emisiju na državnoj televiziji u kojoj su se prikazivali strani i domaći videospotovi. Na žalost mnogobrojnog gledateljstva, ta je emisija 2004. - ukinuta.

Da je riječ o jednoj od najgledanijih emisija kakva danas definitivno nedostaje na domaćim televizijama, govore u prilog brojni komentari koje su pratitelji Hamedovih profila na društvenim mreža ostavljali ispod fotografije njega i Daniele Trbović koju je objavio ovih dana.

'Najbolji voditeljski par. Samo ih staviš pred kamere i eto odlične emisije!', 'Bez vas vikend nije mogao proći', 'Divna sjećanja na emisiju koju se čekalo', 'Bili ste dio moga odrastanja', 'Bilo vas je zadovoljstvo gledati', napisali su neki.

'Tu fotku odavno imam, ali sam na jednom od portala vidio kviz u kojem se 'Hit depo' spominjao kao jedan od najprepoznatljivijih stvari nekadašnjeg vremena, pa mi se to svidjelo jer sam se sjetio kako smo se Daniela i ja nekad znali zafrkavati. Naime, ponekad sam i sam znao uzeti kameru u ruke pa je tako nastala i ta fotografija', rekao je Hamed.

U razdoblju od početka devedesetih u vrijeme rata, kada su se događale ružne stvari, 'Hit depo' je, kaže, bio prozor u svijet glazbe.

'Dok su ljudi bili u skloništima i živjeli u strahu, mi smo im pružali nešto da znaju da postoji glazba koja budi dobre vibracije, da mnogi glazbenici stvaraju, imaju koncerte. Kroz 'Hit depo', ali i 'Garijadu' poručivali smo im da će jednog biti bolje. Na neki način mi je žao što nema više takve emisije, da današnja generacija nema neki centralni prozor u svijet, osim kroz Youtube ili društvene mreže. Tadašnja generacija imala je na izbor emisije poput 'Metalmanije', 'Izvan struje'  u kojima je bilo za svačiji ukus ponešto.

Danas kad pogledate malo bolje, glazba se više ne prodaje kao nekada, klinci su prepušteni narodnjacima, kulturi koju ne razumijem, koja se nekad slušala na rubovima grada dok je danas u centru, a klubovi urbane glazbe danas su na rubu, okrenula se scena. Zagreb se još nekako može nositi s tim, ali u malim sredinama je problematično. Klinci danas zbog žurbe života ne doživljavaju glazbu, jer su reality showovi preuzeli primat. To je masovni konzumerizam, svako vrijeme nosi svoje, klinci imaju neka svoja mjesta. Hrvatska glazba, po mom skromnom mišljenju, danas nije dobro prezentirana. Meni ništa ne znači u ponoć gledati spot za spotom najprije pop, pa rock, pa klapskog izvođača, sve je izmiješano i nekako mi se čini da to nema veze jedno s drugim. Ja bih to možda drukčije', ispričao je Hamed.

Daniela i Hamed 16 godina su stvarali kultnu emisiju 'Hit depo'

Koliko su kao voditeljski par ostavili traga na gledatelje, ali i brojne glazbenike kojima su kroz svoju emisiju pomogli, govori u prilog to što ih je grupa Pavel uvrstila u svoj video spot ‘Lažu devedesete’.