promet usporen

HAK upozorava: Na A1 između Bosiljeva i Ogulina uočena srna

13.03.2023 u 07:42

Bionic
Reading

Na većini cesta promet teče bez posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje traju radovi, uočena je životinja (srna) na autocesti A1 između čvorova Bosiljevo i Ogulin, vozi se uz ograničenje brzine 40 km na sat, izvijestio je u ponedjeljak ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

Uz povoljne vremenske uvjete u prometu je svakodnevno veliki broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila HAK upozoravamo da pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjeća da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.

Zbog radova na autocesti A1 Zagreb-Ploče-Karamatići kroz tunele Mala Kapela, Sveti Rok i Konjsko vozi se jednom tunelskom cijevi.

Na autocesti A7 Rupa-Rijeka-Žuta Lokva zatvoreni su izlazni kraci čvora Učka (Matulji) iz smjera Rupe i Zagreba u smjeru Opatije i Pule. Promet se preusmjerava na čvorove Rijeka zapad i Jurdani.

Zbog zimskih uvjeta zabranjen je promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obvezna je zimska oprema u Lici.

U pomorskom prometu nema poteškoća.

Na graničnom prijelazu sa Srbijom Tovarnik (Šid) teretna vozila čekaju 6 sati na ulazu.