vozači, oprez

HAK: U Gorskom kotaru i unutrašnjosti pada snijeg

05.03.2018 u 22:31

Bionic
Reading

U Gorskom kotaru, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj povremeno pada snijeg, kolnici su mokri i skliski, a u unutrašnjosti i Gorskom kotaru je moguća kiša koja se ledi na kolniku, izvijestio je u ponedjeljak navečer Hrvatski autoklub

U Gorskom kotaru mjestimice ima i magle, vidljivost je smanjena na A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Vrata i Vrbovsko, dok jak vjetar puše između Kikovice i tunela Tuhobić.

Zbog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) na dionicama Novi Vinodolski-Senj, i Karlobag-Sv. Marija Magdalena zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, izvijestio je u ponedjeljak navečer Hrvatski autoklub.

Do petka, 9. ožujka, do 18 sati tunel Sv. Ilija zatvoren je za sav promet, zbog radova održavanja.

Zimski su uvjeti na pojedinim državnim, županijskim i lokalnim cestama u Gorskom kotaru, Lici i središnjoj Hrvatskoj, uključujući A6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Kikovica i Bosiljevo i staru cestu kroz Gorski kotar DC3 između Rijeke i Zdihova (zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama).

  • +14
Gorski kotar kroz objektiv Vanje Vukadinović Izvor: Društvene mreže / Autor: Vanja Vukadinović

Zbog oštećenja bukobrana zatvoren je vozni trak na dionici A7 čvor Šmrika-čvor Hreljin u smjeru Rijeke.

Zbog zimskih uvjeta promet je zabranjen za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom na graničnim prijelazima: Bosna i Hercegovina: Užljebić;

Slovenija: Pribanjci, Prezid, Čabar, Brod na Kupi.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

U prekidu su katamaranske linije: Ubli-Vela Luka-Hvar-Split; Vis-Hvar-Split; Jelsa-Bol-Split.