sloboda za svakog pojedinca

Hajduković: Hod za život je teror manipulacije jeftinih politikanata

12.05.2023 u 13:13

Bionic
Reading

Saborski zastupnik Domagoj Hajduković (Socijaldemokrati) rekao je u petak da je skup "Hod za život" koji će se održati ovog vikenda u Osijeku i Zadru samo teror manipulacije jeftinih politikanata.

"Želim poručiti hodačima i klečavcima - kad budete hodali za slobodu svakog pojedinca, jednakost žena, zaštitu djece i ljubav, bez obzira je li prema osobi istog ili različitog spola - tada ću klečati i hodati s vama, do tada 'Hod za život' ostaje samo teror manipulacije jeftinih politikanata”, rekao je Hajduković u slobodnom iznošenju stajališta.

Hod za život, smatra, propagira "skretanje pozornosti na poštivanje svakoga ljudskog života od začeća do prirodne smrti", odnosno bave se u pravilu pobačajem i nerođenima.

"Ograničavati nečije pravo na izbor dovodeći time u opasnost nečiji život je za mene krajnje neprihvatljivo. Svatko ima svoju savjest i odricati nekome da postupi po njoj ne samo da nije demokratski već nije ljudski“, kazao je.

Smatra bitnijim baviti se živima kojima je potreba pomoć i da bi tvrdnje hodača imale veću težinu kada u isto vrijeme ne bi branili udomljavanje i posvajanje djece onima koji to žele samo zato što vole osobu istog spola.

Hajduković se referirao i na takozvane "klečavce", muškarce koji se okupljaju prvog vikenda u mjesecu na Trgu bana Jelačića i mole kako bi, kako je kazao, reafirmirali narušen tradicionalni i jedini ispravni koncept muževnosti.

"Što je to tradicionalna muževnost? Netolerancija? Agresija? Nepoštivanje? Prave kršćanske vrijednosti... Mogu im samo poručiti - budite muževni, poštujte i ljubite žene, one su vam jednake, bez njih ne bi bilo ni vas", rekao je zastupnik Socijaldemokrata.