od 6. svibnja do 17. lipnja

Hod za život, obitelj i Hrvatsku u 12 gradova, prvi puta u Kninu i Metkoviću

26.04.2023 u 19:49

Bionic
Reading

Pod geslom 'Ne zaustavljaj otkucaje moga srca! Samo daj mi ljubav…', od 6. svibnja do 17. lipnja, u 12 hrvatskih gradova bit će organiziran Hod za život, obitelj i Hrvatsku, najavili su u srijedu organizatori napominjući kako se ove godine 'hoda' po prvi puta i u Kninu i Metkoviću

Hod se u Slavonskom Brodu i Imotskom održava 6. svibnja, u Osijeku i Zadru 13. svibnja, Vinkovcima i Zagrebu 20. svibnja, dok u Varaždinu, Kninu i Metkoviću 3. lipnja, a u Sisku, Rijeci i Splitu 17. lipnja.

„Okupili smo se u ovoj inicijativi jer nam je zajedničko da se zalažemo za zakonsku i svaku drugu zaštitu ljudskog života od začeća do prirodne smrti. Pravo na život temeljno je ljudsko pravo iz kojeg proizlaze sva druga prava. Dužnost nam je javno iskazati da je svaki ljudski život važan, da je najvrijednije što postoji", poručuju o priopćenju.

Žele, kažu, poslati jasan zahtjev za zakonskom zaštitom života.

"Želimo stvoriti optimizam u svakom gradu, potaknuti aktualnu vlast da ulaže u mlade, obitelji, obrazovanje i radna mjesta, omogućiti majkama fleksibilnije radno vrijeme, omogućiti svima koji žele imati djecu i obitelj da to mogu imati uz konkretniji društveni i ekonomski napredak“, istaknula je Antonela Perić, članica organizacijskog tima.