zloupotreba u vlastite svrhe

Udruga: Hod za život ne poštuje dostojanstvo ubijene djece u Domovinskom ratu

03.05.2023 u 07:51

Bionic
Reading

Zajednica udruga hrvatskih civilnih stradalnika iz Domovinskog rata Hrvatske, potaknuta najavljenom namjerom održavanja konferencije Hoda za život kod spomenika 'Prekinuto djetinjstvo' u Slavonskom Brodu 3. svibnja, upozorava na zloupotrebu te korištenje parka i spomenika djeci ubijenoj u Domovinskom ratu

'Na dan najveće tragedije Domovinskog rata za Slavonski Brod, na dan najviše položenih nevinih žrtava Slavonskog Broda, organizacija građana pod nazivom Hod za život odlučila je održati konferenciju za medije kod spomenika 'Prekinuto djetinjstvo'.

Hod se naziva hodom za život, obitelj i Hrvatsku, ne poštujući pritom dostojanstvo ubijene djece i njihovih obitelji', navode iz udruge u priopćenju koje potpisuje njena predsjednica Julijana Rosandić.

Naglasili su da korištenjem ovog mjesta pijeteta, mjesta iskrene šutnje, gdje ni politika ne želi iz poštovanja držati govore i trošiti riječi, neki pronalaze sebi idealno mjesto koje bi iskoristili u svoje svrhe.

'Poštovana gospodo, postoji na tisuće mjesta u gradu Slavonskom Brodu gdje biste mogli držati govore i najave te konferencije za medije, ovo nije jedno od njih! Najveće poštovanje iskazuje se onima koji su izgubili svoje tek započete živote kako biste vi, gospodo, kao i svi mi, danas živjeli. Bez tog poštovanja ne možete hodati ni za jedan jedini život u Republici Hrvatskoj!' navodi se u priopćenju.