ČUDO ZVANO EFX

Hajdukovcima pomogla čudotvorna narukvica

07.03.2012 u 19:39

Bionic
Reading

Igrači Hajduka dobili su uoči gostovanja u Kranjčevićevoj čudotvorne magnetne narukvice, za koje mnogi vjeruju kako im pomažu. Magnetnu narukvicu nose mnogi poznati sportaši, među ostalima i nogometaši najbolje momčadi Bundeslige, Borussije iz Dortmunda

Mnogi su se pitali što se to dogodilo s igračima Hajduka, koji su se nakon poraznog izdanja protiv Istre, u sedam dana preobrazili u goropadnu momčad koja je pregazila Zagreb u Kranjčevićevoj. Čini se kako je tajna u magnetnim narukvicama koje su igrači dobili uoči susreta, a za koje mnogi vjeruju kako vraćaju balans tijelu i brzo nadoknađuju izgubljenu energiju.

Riječ je o EFX magnetnoj narukvici, koju nose mnogi poznati sportaši u SAD, a Splićanima ih je poklonio distributer za Hrvatsku, košarkaš Robert Troha. Narukvica stoji između 150 i 200 kuna a navodno je u 2009. godini samo u SAD prodano preko milijun komada. Od tada se proširila po cijelom svijetu i može se kupiti u različitim bojama i dizajnima.

Ne postoji znanstveni dokaz da narukvica doista pomaže, štoviše, znanstvenici su skeptični kada je u pitanju njena stvarna korist, no ne mogu odreći nikome da vjeruje u njenu moć, što u konačnici proizvodi pozitivan efekt.