'NE' MAMIĆEVOM SPONZORU

Hajduk odbio pustiti Milana Bandića u svečanu ložu!

23.08.2016 u 16:58

Bionic
Reading

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić ovog tjedna trebao bi se predizborno ukazati u Splitu gdje će sa svojim splitskim kolegom Ivom Baldasarom otvoriti stranačke prostorije i šetati gradom. Poželio je i pogledati Hajdukovu utakmicu protiv izraelskog Maccabija, no splitski klub odbio mu je izdati ulaznicu za svečanu ložu

Premda u svakoj prilici govori da ima 'Hajdukovo srce i Dinamovu dušu', Bandić je u Dalmaciji percipiran prije svega kao veliki pokrovitelj i prijatelj Zdravka Mamića pa je po svemu sudeći to bio razlog da mu se odbije gostoprimstvo na Poljudu, uz želju kluba da izbjegne uvlačenje u predizbornu kampanju.

U samom Hajduku do zaključenja ovog teksta nisu službeno potvrdili ovu informaciju, no tportal iz pouzdanih izvora doznaje da je točna.

Baldasar: Bandić nije ni namjeravao ići na utakmicu

Zajedno s Bandićem na stadionu se u četvrtak navodno trebao ukazati i gradonačelnik Ivo Baldasar koji od početka svog mandata to izbjegava jer smatra da bi se njegovo pojavljivanje 'moglo shvatiti kao politički pritisak'. Tvrdi se da je i on odustao nakon košarice Bandiću, no Baldasar demantira:

'pojavio bih se na stadionu samo u slučaju da je došla veleposlanica Izraela što je postojalo kao mogućnost. Nakon što se ona ispričala drugim obvezama, nije bilo potrebe za tim. Odavno sam rekao da neću politizirati oko Hajduka i jedini se toga držim, za razliku od drugih', kazao je splitski gradonačelnik za tportal. Po njegovim riječima, Milan Bandić 'nije ni namjeravao ići na utakmicu niti mu je to zabranjeno'.

Košarica i Anti Kulušiću

Prije dva tjedna splitski klub je također odbio izdati propusnicu za svečanu ložu Anti Kulušiću, šibenskom HDZ-ovcu i članu Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza, jednom od onih koji su se u Francuskoj fotografirali u društvu s Mamićem i Hajdukovim šalom u rukama što je u javnosti jednoglasno shvaćeno kao provokacija.

I sam Mamić ima zabranu dolaska na Poljud nakon incidenta koji je ondje izazvao, kao i bivši sudac Alojzije Šupraha nakon što je fizički napao bivšeg predsjednika kluba Marina Brbića