TIĆI OPET GOROPADNI

Hajduk dugo gradio i munjevito slomio Belupo

23.09.2012 u 20:51

Bionic
Reading

Slaven Belupo je na Poljudu imao drugu priliku za preuzimanje vrha ljestvice MAXtv Prve lige, no ponovno nije uspio. Nije ni pretjerano čudo, budući da su da preteknu Dinamo morali dobiti Hajduk na Poljudu

Pred ponovno brojnim i poticajnim auditorijem u Splitu, Hajduk je slavio s uvjerljivih 3:1 (2:0) i čvrstim gostima nanio i drugi poraz u nizu. Momčad Miše Krstičevića potpuno je dominirala prvim dijelom, ali u prvih pola sata nisu imali velikih prilika. Tada je na scenu stupio Franko Andrijašević koji je tri puta rutinski svladao vratara Rodića. Prvi put mu je pomoćni sudac opravdano podigao zaleđe (ispred njega bio je jedan igrač, ali ne i vratar!), a u posljednje dvije minute prvog dijela dva puta reagirao je manirom iskusnog napadača i s dva gola zapravo odlučio utakmicu.

U nastavku je Hajduk nastavio žestoko i s puno trke, no njihova inicijativa ponovno je okopnila nakon sat vremena igre. To se Krstičevićevoj mladoj momčadi često događa, nije lako pokušavati držati presing kroz svih 90 minuta. U tom je razdoblju Bušić promašio s deset metara, da bi Blažević obranio odličan udarac Vugrinca s peterca i Hajduk je mogao uživati u mirnoj završnici ogleda. Omogućio im je to Vuković čiji je oštar ubačaj od Barića završio u Rodićevoj mreži. Bušić je zabio efektan gol za konačnih 3:1, ali za komplikacije gostima nije ostalo dovoljno vremena.

Ovom pobjedom Hajduk je zaustavio neuspješnu seriju, a s nova tri boda došli su na bodovnu diobu trećeg mjesta. Slaven im bježi još tri, a Dinamo kod kojeg gostuju za šest dana na kontu ima pet bodova više. Dvoboj je odigran pred desetak tisuća gledatelja koji su u prvom poluvremenu glasno navijali, a istaknuli su se i prilikom izlaska Davora Vugrinca kojega su pozdravili velikim pljeskom sa svih tribina.