SMJENE U HŽ-u

Hajdaš Dončić se vadi: Nema veze tko je iz kojeg dijela Hrvatske

21.07.2014 u 17:04

Bionic
Reading

Siniša Hajdaš Dončić, ministar pomorstva, prometa i infrastrukture, na upit tportala demantirao je optužbe da je bivšeg predsjednika Uprave HŽ Infrastrukture Darka Peričića smijenio iz političkih razloga. 'Smjena Darka Peričića nema veze s politikom, niti postoji bilo kakva politička pozadina', odgovorio je Hajdaš Dončić na optužbe riječkih SDP-ovaca da je Peričića smijenio jer je blizak s bivšim ministrom financija Slavkom Linićem

'Naravno da nije neobično da se takvo što propituje, no to je posve bespredmetno. Gospodina Peričića sam uvijek promatrao isključivo kao dugogodišnjeg djelatnika sustava željeznica, a ne kao člana neke političke stranke, a pogotovo ne kao člana stranke iz nekog dijela Hrvatske. Već sam rekao da se ovdje radi isključivo o poslovnoj odluci (potpisanim aneksima koji nisu ispoštovani) i za mene je to zaključena priča', poručio je ministar Hajdaš Dončić.

Podsjetimo, krajem prošlog tjedna, Darko Peričić je za HRT ocijenio da je njegova smjena 'obračun s Rijekom', a danas su mediji izvijestili da su smijenjeni Peričić te članovi Uprave HŽ Infrastrukture Nikola Ljuban, Marko Car i Rene Valčić prošli tjedan prijavili ministra Hajdaša Dončića DORH-u optužujući ga da je svojim odlukama oštetio tu državnu tvrtku u posljednje dvije godine za 100 milijuna eura.

Istovremeno, Luka Denona, SDP-ov zastupnik iz Rijeke blizak Slavku Liniću, za tportal je naveo da ne razumije odluku ministra o smjeni Darka Peričića, jer svi poslovni pokazatelji, kaže Denona, idu u korist Peričiću da je napravio dobar posao – prvenstveno restrukturiranje bez otpuštanja radnika i galame sindikata.

Na pitanje je li moguće da je Peričića smijenio zato što dolazi iz 'Linićeve riječke baze', Denona je odgovorio da se nada da to nije slučaj, iako ne vidi drugog razloga.

'Ne vidim razlog za smjenu, tražit ćemo od ministra da se očituje ako bude htio, nadam se da to nema veze s time što je on iz Rijeke i da to nije osveta Riječanima', rekao je Denona.