NAKON POSJETA OBITELJI

Hadžić odletio u Haag!

Bionic
Reading

Posljednji haaški optuženik Goran Hadžić krenuo je prema Haagu, javljaju agencije. Izvjestitelj B92 piše da je policijski konvoj s Hadžićem prvo otišao do njegove majke u Novi Sad kako bi se optuženi za ratne zločine od nje oprostio jer je na samrti. Iz Novog Sada konačno je oko 11.30 krenuo prema surčinskom aerodromu, a u podne je srpska ministrica pravde objavila da je zrakoplov s Hadžićem konačno uzletio

Započeo je postupak izručenja haaškog optuženika Gorana Hadžića Međunarodnom kaznenom sudu za bivšu Jugoslaviju (ICTY) i on se u ovom trenutku nalazi u zrakoplovu na putu za Den Haag, rekla je u petak na tiskovnoj konferenciji u Beogradu srbijanska ministrica pravosuđa Snežana Malović.

Hadžićevo izručenje počelo je nakon što je ministrica Malović potpisala nalog za ekstradiciju, pošto se su se prethodno i Hadžić i njegovi branitelji formalno odrekli prava na žalbu na odluku beogradskog suda o ispunjenosti uvjeta za njegovo izručenje.

Hadžić je uhićen u srijedu u blizini vojvođanskog sela Krušedola, nakon čega je prebačen u pritvorsku jedinicu beogradskog Posebnog suda.

Hadžiću je u petak ujutro omogućeno da posjeti teško bolesnu majku u obiteljskoj kući u Novom Sadu, u kojoj se zadržao oko sat vremena. Po neslužbenim informacijama, posjetio je i očev grob na mjesnom groblju.

Iz Novog Sada je izravno prevezen u beogradsku zračnu luku Nikole Tesle i smješten u zrakoplov za Haag.