TEAM BUILDING

HAC i HC nemaju za plaće, a za igre radnika daju 355.000 kn

01.06.2012 u 07:55

Bionic
Reading

Uprava Hrvatskih autocesta je prema pisanju Jutarnjeg lista odobrila isplatu od 270.000 kuna za troškove smještaja, opreme i kotizaciju za 180 zaposlenika HAC-a koji će se doći ovog vikenda u Trogir na 'Cestarske susrete 2012.'

Trogir će ovaj vikend posjetiti više od tisuću djelatnika tvrtki koje su poslovima vezane uz prometnice. Naime, za njih su u tom gradu priređeni Cestarski susreti 2012., odnosno sportske igre na kojima će se zaposlenici družiti i zabavljati. Među natjecateljima su i zaposlenici Hrvatskih autocesta, Hrvatskih cesta, Autoceste Rijeka - Zagreb, županijskih uprava za ceste, piše Jutarnji list

Uprava Hrvatskih autocesta je navodno odobrila isplatu od 270.000 kuna za troškove smještaja, opreme i kotizaciju za 180 zaposlenika HAC-a koji će se natjecati u Trogiru. A iz Hrvatskih cesta za tu manifestaciju potrošit će 85.000 kuna. Iz tvrtke Autocesta Rijeka – Zagreb odbili su reći s koliko novca će oni participirati na spomenutim susretima.
Ne bi bilo razloga za čuđenje da se ne radi se o tvrtkama s velikim novčanim gubicima čije uprave najavljuju otpuštanje zaposlenika.

Organizator susreta je predsjednik Nezavisnog cestarskog sindikata Mijat Stanić koji kaže kako ne vidi to kao trošak već kao ulaganje u ljude. 'Ovi susreti služe za popravljanje međuljudskih odnosa u tvrtki, koje su narušile bivše uprave. U HAC-u je zaposleno 2.800 ljudi i to za tvrtku trošak od manje od 100 kuna', objasnio je Stanić.
Istaknuo je kako se prošle godine za istu manifestaciju izdvojilo i više novca. 'Iz ove tvrtke ukradeno je sigurno 10 milijardi kuna, a kada treba dati radniku, onda se od toga pravi problem', poručio je Stanić.

'Smatramo da su Cestarski susreti iznimno važni za međuljudske odnose radnika u samom Društvu te jedinstvena prilika da se radnici iz raznih regija Hrvatske i raznih poduzeća srodnih djelatnosti upoznaju i razmjene iskustva, u zdravom i sportskom okruženju', odgovorili su Jutarnjem iz HAC-a.