'ŽIVI DVA ŽIVOTA'

Gvozden Flego dobrano iskritizirao predsjednicu studenticu

  • Autor: M. P.
  • Zadnja izmjena 29.11.2015 19:30
  • Objavljeno 29.11.2015 u 19:30
Gvozden Flego

Gvozden Flego

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSEL

Bivši ministar znanosti u Račanovoj vladi i saborski zastupnik Gvozden Flego objavom na Facebooku punom sarkazma obrušio se na predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović koja je odlučila upisati doktorat unatoč brojnim obavezama koje donosi njena predsjednička dužnost

Gvozden Flego osvrnuo se na predsjedničinu odluku da na Fakultetu političkih znanosti upiše doktorski studij koji traje tri godine. ‘Čestitam vam što ste Hrvatsku doveli do Guinessove knjige rekorda jer ne znam ni za jednu državu kojoj bi predsjednik bio student, odnosno, studentica’, piše Flego nakon zahvale predsjednici što je iskazala toliko povjerenje Sveučilištu u Zagrebu.

Dalje Flego podbada predsjednicu:

‘Uvjeren sam da ćete, kao čuvarica Ustava i zakona u Hrvatskoj, svaki put kada s djelatnicima sigurnosnih službi budete redovito dolazili na nastavu i konzultacije, poštovati čl. 55. Zakona o znanstvenoistraživačkoj djelatnosti i visokom obrazovanju te od rektora ili dekanice zatražiti dopuštenje za dolazak policije na sveučilište, u 'prostor sveučilišta [koji] je nepovrediv'.

Jednako sam uvjeren da ćete, kao čuvarica Ustava i zakona, održavati punu – Ustavom zajamčenu - jednakopravnost s ostalim studentima, da ih vaše sudjelovanje u nastavi neće ni zbunjivati ni ometati te da ćete u odnosu i prema studentima i prema nastavnicima zatomiti svoj predsjednički autoritet, ako je takvo što uopće ustavno i zakonski dopušteno’, navodi u postu te izražava ponos što Hrvatska ima predsjednicu koja, zapravo, živi dva života.

‘Birači su vas izabrali da budete predsjednica države, koja ima što raditi 24 sata dnevno i 7 dana tjedno. Uz tako ispunjeni predsjednički život vi imate još jedan, u kojem nalazite vremena i za studiranje. Vi ste, nadam se, posve svjesni da je i doktorski studij (nastava, seminarski radovi, konzultacije, testovi, ispiti) odnosno, znanstveno istraživanje radostan ali i mukotrpan 'full time job', u kojemu, počesto, ni 24 sata dnevno nije dostatno za obaviti planirano. A jednako sam uvjeren da ćete i ubuduće, zajedno sa svojim savjetnicima, pomno promišljati posljedice svojih odluka i čina’, zaključuje Flego svoj post.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!