špica sezone

Gužve na granicama, prometna nesreća na A1 prema moru usporava promet, kolona pred naplatom Lučko

01.08.2020 u 07:38

Bionic
Reading

Pojačan je promet na cestama u smjeru mora, na zagrebačkoj obilaznici (A3) između čvorova Jankomir i Lučko vozi se usporeno, a kolona pred naplatom Lučko (A1) je oko četiri kilometra, izvijestio je u subotu ujutro Hrvatski auto-klub

Nakon prometne nesreće na autocesti A1 između čvorova Novigrad i Bosiljevo I u smjeru Dubrovnika vozi se u koloni od oko 4 km.

Pojačan je promet na cestama u smjeru mora. Na zagrebačkoj obilaznici (A3) između čvorova Jankomir i Lučko vozi se usporeno, a kolona pred naplatom Lučko (A1) je oko 4 km, između čvorova Buzin i Lučko kolona je oko 6 km.

Zbog veće gustoće prometa povremeno se vozi uz kraće zastoje na pojedinim dionicama autocesta - u blizini odmorišta te kod ulaza ili izlaza s autocesta, na prilazima turističkih središta duž obale, nekim graničnim prijelazima te na dionicama cesta na kojima se zbog radova vozi uz privremenu regulaciju. Počinje jačati promet i u smjeru unutrašnjosti.  Vozače pozivamo na dodatni oprez i strpljenje te poštivanje prometnih propisa i ograničenja.

A1 Zagreb-Split-Ploče:

pojačan promet u smjeru mora, osobito dionicom od naplate Lučko do tunela Svet Rok

A3 Bregana-Lipovac:

zbog povećane gustoće prometa na A3 iz smjera čvorova Jankomir i Buzin u smjeru autoceste A1 promet se odvija usporeno s povremenim zastojima. Molimo korisnike za dodatan oprez i strpljenje.

Autocesta A7 Rijeka-Zagreb:

na autocesti A7 na graničnom prijelazu RUPA u smjeru Slovenije, kolona je oko 1 km.

Istarski ipsilon:

zbog pojačanog prometa na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija stvorila se kolona dugačka 2 km koja se dijelom proteže i na Istarski Y.

Vozače iz HAK-a upozoravaju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Zbog pojačanog prometa i aktualnih kontrola prilikom prelaska državne granice na većini su graničnih prijelaza moguća duža čekanja.

U pomorskom prometu nema poteškoća.

  • +6
Kolone na Lučkom Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Puhovski / CROPIX