stranački demanti

Gruevski ipak ne daje ostavku na mjesto čelnika VMRO-DPMNE-a

13.11.2017 u 12:07

Bionic
Reading

Nikola Gruevski je predsjednik VMRO-DPMNE-a i to će tako ostati, poručili su iz ove makedonske stranke, demantirajući navode makedonskog portala Civil Media koji je ranije objavio da će bivši makedonski premijer dati ostavku

Odluke unutar stranke uslijedit će nakon analize posljednjih izbora, poručuju iz VMRO-DPMNE-a, koja je izgubila posljednje izbore. 

'Idući koraci bit će u skladu s interesima stranke i članova, a za dobrobit građana i interese Makedonije', poručili su nadalje iz VMRO-DPMNE-a.

U stranci su potom nadodali kako 'najveće zlo u Makedoniji ostaje vlast koja zemlju vodi u siromaštvo te kriminal, rast poreza i stagnacija na svim poljima'.

Podsjetimo, portal Civil Media je u nedjelju objavio kako Gruevski već duže vrijeme razmišlja o ostavci te kako je samo pitanje vremena kad će je i javno priopćiti.

'Poslije velikog poraza na lokalnim izborima Gruevski je pod velikim pritiskom, čak i bliskih suradnika, da prihvati odgovornost za poraz', naveo je portal, dodajući kako unutar VMRO-DPMNE-a postoji struja koja mjesecima poziva na demokratizaciju stranke i ostavku Gruevskog.