DILERSKI KRUGOVI

Grubišića ubio bilder Robert Mežnarić?

30.12.2011 u 08:44

Bionic
Reading

Osumnjičenik za ubojstvo 32-godišnjeg Riječanina Doriana Grubišića prije tjedan dana na Krku doveden je danas, nakon kriminalističkog istraživanja, pritvorskom nadzorniku. Iako policija nije potvrdila njegov identitet, neslužbeno doznajemo da je riječ o Grubišićevom poznaniku iz dilerskih krugova, 40-godišnjem sugrađaninu, bilderu Robertu Mežnariću

Ime Roberta Mežnarića, stokilaša s riječke Podvežice, odjeknulo je u javnosti prošle godine, kada je na Prvenstvu Hrvatske u body bildingu u Sisku, tijekom dopinške kontrole suspendiran na dvije godine, ne zbog pozitivnih nalaza, već zbog bijega s testiranja.

'Čini mi se da bih mogao jebeno dobro izgledati kad se 'izrežem' do potrebnih kila za tu kategoriju', izjavio je Mežnarić tijekom priprema za odmjeravanje snage s konkurentima u classic body bildingu, do 89 kilograma.

Nekoć bubnjar riječkih noise bendova, suprug i otac Robert Mežnarić u body bildingu je dotad ostvarivao zapažene rezultate, no šest dana nakon što je u mjestu Strilčići, na putu za trajektno pristanište Valbiska, pronađen mrtav Dorian Grubišić, pao je u ruke policije.

Grubišićevo tijelo, nožem izrezano po vratu i torzu, slučajno je pronašao mještanin par sati nakon njegove smrti, uz suhozid nedaleko od maslinika. Policija je odmah, u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom, počela češljati teren i kontrolirati vozila koja su napuštala otok na Valbiski i Krčkom mostu, ali i na riječkom području, a tijekom istrage provedena je i pretraga njegova doma, kao i druge dokazne radnje. Već dan nakon ubojstva, pročulo se da je motiv ubojstva obračun u narkomiljeu.

Policajci su ubojici uspjeli ući u trag sinoć oko 22 sata i 30 minuta na riječkim Pećinama, gdje se pokušavao sakriti u unajmljenom stanu. Navodno je u blizini pronađeno i Grubišićevo vozilo, Audi A4.

Osumnjičenik za kazneno djelo ubojstva od tada je u policijskim prostorijama, gdje je bio podvrgnut ispitivanju, a večeras je doveden pritvorskom nadzorniku, potvrđeno nam je u PU primorsko-goranskoj.