'zeleno svjetlo'

Grmoja: Dani Frane Barbarića na čelu HEP-a su odbrojani

01.09.2023 u 13:13

Bionic
Reading

Saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja ustvrdio je u petak kako je sasvim izvjesno da su "dani Frane Barbarića na čelu HEP-a odbrojani" i da je je premijer Andrej Plenković "dobio zeleno svjetlo" za njegovu smjenu

„Sasvim je izvjesno da su dani Frane Barbarića na čelu HEP-a odbrojani, mislim da je Plenković dobio zeleno svjetlo od Pavla Vujnovca za smjenu Barbarića”, izjavio je Grmoja u Saboru temeljeći svoju tezu na „glasovima koji se čuju iz HDZ-a i objavama u medijima”.

„Kada ankete koje su sklone HDZ-u pokazuju da je HDZ izgubio 1,5 posto rejtinga, mislim da su i Vujnovac i Plenković postali svjesni da ako žele zadržati vlast i kontrolu nad gospodarskim procesima da je nužno nešto napraviti i da Barbarić mora otići”, dodao je Grmoja.

Smatra također da im je plan stvoriti „4P” koaliciju - Plenković, (Ivan) Penava, (Milorad) Pupovac i PPD.

Grmoja se osvrnuo se i na medijske napise da zagrebačka plinara želi od Vlade nadoknadu novčanih sredstava zbog kupnje plina po višim cijenama od one koja je bila određena za javne isporučitelje.

„PPD ne daje na uvid račune kako bi se vidjelo po kojim cijenama su kupovali plin i pozivam gradonačelnika Zagreba Tomislava Tomaševića da se o tome slučaju očituje”, rekao je.

Govoreći o padu izvoza i proizvodnji hrane te rastu inflacije, Grmoja je poručio da će se Most zalagati za pomoć malim i srednjim poduzetnicima, za porezno rasterećenje rada i poticanje investicija.

Zalagat će se, kaže, i za promjenu politike banaka prema hrvatskim građanima, „da ih ne tretiraju kao robove”.