goran grlić radman

Šef diplomacije otkrio što će biti sa studentima u SAD-u, trebaju li Hrvati s prebivalištem u BiH koji bi se željeli vratiti ondje dvaput u karantenu...

06.04.2020 u 08:26

Bionic
Reading

Dosad je repatrirano 1172 hrvatskih državljana. U nedjelju ih je stiglo 295

'Još uvijek, čini mi se, postoje komercijalni letovi do Londona. Imali smo slučaj prije tjedan da je mladić već bio uplatio kartu i interesirao se, kao navodno da bismo zatvorili komercijalne letove. Ne. Mi smo ga uputili da je sve u redu, ali da do Londona treba doći, a od Londona još uvijek imamo letove četiri puta tjedno, dakle Croatia Airlines još uvijek ima komercijalne letove', odgovorio je ministar vanjskih i europskih poslova Goran Grlić Radman na novinarski upit što će biti sa studentima u SAD-u gostujući u Dobro jutro, Hrvatska na HTV-u.

Objasnio je da su letovi do Španjolske i Italije bili izvanredni jer s njima nemamo otvorenu liniju.

Na pitanje trebaju li Hrvati s hrvatskim državljanstvom i prebivalištem u BiH koji bi se željeli vratiti ondje dvaput ići u karantenu rekao je da oni u svakom slučaju idu u samoizolaciju te da se radi o procjeni epidemiologa na licu mjesta.

Grlić Radman je dodao kako se treba malo strpjeti te da će ova situacija sigurno proći vrlo brzo.

  • +30
Zagreb: Hrvatski državljani vratili se iz inozemstva izvanrednim komercijalnim letovima Izvor: Pixsell / Autor: POOL

'Optimist sam i mislim da ćemo do ljeta prevladati ovu situaciju', rekao je Grlić Radman.

Govoreći o utjecaju koronavirusa na Europsku uniju i hrvatsko predsjedanje, Grlić Radman rekao je da treba vidjeti kakve će ova situacija imati implikacije na zajedničku trgovinu i gospodarstvo.

'To su univerzalni problemi, ne samo hrvatski. Sve nas to jako puno zabrinjava, a moramo imati jedinstvene odluke i zaštititi se', poručio je Grlić Radman.