KOMPROMITIRAN POSTUPAK

Grlić Radman: Slovenci se bespotrebno iscrpljuju oko arbitraže

25.11.2019 u 16:15

Bionic
Reading

Međunarodna zajednica zna da je arbitražni postupak o hrvatsko-slovenskoj granici kompromitiran i sada je tu činjenicu potkrijepio i slovenski parlament, izjavio je u ponedjeljak u Bruxellesu ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman.

"Arbitražni sud je kompromitiran i međunarodna zajednica zna za tu činjenicu i tu činjenicu sada je još potkrijepio i slovenski parlament. Pa tko još mora potvrditi da je arbitražni sud kompromitiran, ako i u zemlji koja tvrdi da nije, postoji takvo mišljenje?", izjavio je ministar Grlić Radman, komentirajući izvješće povjerenstva za kontrolu slovenskih tajnih službi u kojem se priznaje da je slovenska obavještajna služba SOVA od samoga početka arbitražnog procesa o granici davala potporu slovenskoj diplomaciji kako se ne bi otkrili lobistički pokušaji kod arbitražnih sudaca.

Ministar je ponovio hrvatsko stajalište je pitanje hrvatsko-slovenske granice bilateralno pitanje koje trebaju riješiti dvije zemlje.

"Nema svrhe dokazivati da je odluka kompromitiranog suda valjana ili ne. Slovenska strana se bespotrebno iscrpljuje dokazujući da je odluka arbitražnog suda valjana, bespotrebno se troši vrijeme umjesto da sjednemo za stol i riješimo naša otvorena pitanja", rekao je ministar Grlić Radman.

  • +18
Goran Grlić Radman Izvor: Cropix / Autor: Darko Tomas / CROPIX