PREBRZO SLUŽBENIM AUTOMOBILOM

Grčićev zamjenik jedan od krivaca za nesreću u tunelu Plasina

25.07.2013 u 09:50

Bionic
Reading

Jakša Puljiz, zamjenik ministra regionalnog razvoja, prošle subote je u službenom automobilu Ministarstva prouzročio tešku prometnu nesreću u tunelu Plasina. U nesreći je teško ozlijeđen Puljizov sedmogodišnji sin. Zamjenik Branka Grčića jedan je od tri sudionika tri prometne nesreće koje su se u razmaku od nekoliko minuta dogodile u tom tunelu na autocesti A1, u smjeru juga, piše Jutarnji list

Policija će, navodi Jutarnji list, protiv Puljiza podnijeti kaznenu prijavu za izazivanje prometne nesreće s teškim tjelesnim ozljedama. S Puljizom i ozlijeđenim sinom u službenom automobilu Ministarstva bila je i supruga. Od nesreće je prošlo pet dana, ali iz Ministarstva nisu izvijestili javnost da je zamjenik ministra prebrzo vozio i izazvao prometnu nesreću u službenom automobilu.

Ljubica Vuko, glasnogovornica Ministarstva regionalnog razvoja, na upit je jučer potvrdila da je VW Passat, u vlasništvu Ministarstva, registarskih oznaka ZG 5363 DR, teško oštećen u prometnoj nesreći te da zamjenik ministra ima pravo na korištenje službenog automobila 24 sata dnevno.

Prema policijskom izvješću, Puljiz je prebrzo vozio te je ušavši u tunel Plasina udario u BMW mađarskih oznaka čija je vozačica malo prije toga izazvala prometnu nesreću. U Ministarstvu kažu da Puljiz ni Ministarstvo ne mogu komentirati prometnu nesreću dok traje istraga.

Prema njihovim navodima, rezultati alkotesta bili su negativni.

S obzirom na teške ozljede koje je zadobio sedmogodišnji sin Jakše Puljiza, spekuliralo se o tome je li dječak bio vezan sigurnosnim pojasom. Glasnogovornica Policijske uprave ličko-senjske Maja Brozičević kaže da dijete do 12 godina prema zakonu mora biti u posebnoj stolici ili vezano sigurnosnim pojasom na zadnjem sjedalu. U svom odgovoru pak glasnogovornica Ministarstva regionalnog razvoja navodi da u posebnoj sjedalici mora biti dijete mlađe od pet godina, a sin Jakše Puljiza ima sedam i pol godina. Brozičević nam je otkrila da su policijskim službenicima tijekom očevida svjedoci tvrdili da je teško ozlijeđeni sedmogodišnji dječak bio vezan sigurnosnim pojasom te protiv Jakše Puljiza neće biti podnesena i prekršajna prijava.

Puljiz je u trenutku nesreće vozio lijevim pretjecajnim trakom pa po zakonu nije počinio prekršaj, već se smatra da je bio u dopuštenom postupku pretjecanja.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.