šef sdp-a

Grbin o novoj demografskoj mjeri: Čini se kao da neće biti ništa više od tipične HDZ-ovske propagande

22.12.2021 u 18:35

Bionic
Reading

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin osvrnuo se na demografsku mjeru Biram Hrvatsku, rekavši kako bi 'jedina prava demografska mjera bila dostojna plaća za dostojan život'

'Na prvu bismo mjeru mogli opisati kao demagogiju, ali tek sutra će se znati više. Mjera ima dva problema. Ljudi nisu odlazili samo iz ekonomskih razloga već i zbog načina na koji država i društvo u Hrvatskoj funkcionira. Drugi problem je što počiva na ideji da svatko može biti poduzetnik – ne može – poduzetnik može biti samo onaj tko ima poduzetničkog duha.', komentirao je predsjednik SDP-a Peđa Grbin za N1 Televiziju najnoviju demografsku mjeru Biram Hrvatsku te nastavio:

'Pustimo da Vlada sutra objasni, da vidimo hoće li biti diskriminatorne prema onima koji su ostali u Hrvatskoj', rekao je.

Grbin je dodao da se iz onoga što je premijer dosad predstavio, mjera čini kao da neće biti ništa više od tipične HDZ-ovske propagande.

Kako kaže, suštinsko pitanje koje si postavlja kada je Mostov referendum u pitanju bi li njime bio spašen ijedan ljudski život.

'Moj odgovor je ne. Imamo dvije strane medalje – HDZ-ovu stožerokraciju i Mostovu negaciju svega što je napravljeno. Niti je sve tako izvrsno kao što HDZ tvrdi niti je sve katastrofa. Istina je negdje između', komentirao je.

Kao problem ističe što se ne zna kako dolazi do donošenja epidemioloških mjera. Kaže kako Stožer donosi mjere, ne daje preporuke.

'Mi ne znamo tko Stožeru predlaže mjere, mi ne znamo na koji način se dolazi do mjera. Stožer te mjere ne obrazlaže. Hvala bogu, sjetili su se da bi bilo logično da znamo na temelju čega su te mjere određene', rekao je.

'Želite li dobiti povjerenje morati objasniti zašto ste donijeli neke odluke, to je minimum minimuma demokracije', dodao je šef SDP-a.