REKLI NE KOALICIJI S HDSSB-OM

Grbin: Josipović svojata antifašizam kao HDZ domoljublje

21.10.2015 u 10:32

Bionic
Reading

SDP je konačno poprilično jasno dao do znanja da postizborna koalicija s HDSSB-om nije moguća. Preduvjet za sklapanje bilo kakvih postizbornih koalicija bit će da s potenicjalnim partnerima SDP dijeli temeljene svjetonazorske i demokratske vrijednosti, kazao je za tportal Peđa Grbin

'Strašno je da se crnokošuljaši postrojavaju na Trgu sv. Marka. Još gore je da SDP planira u koaliciju', napisao je jučer na svom Facebook profilu predsjednik stranke Naprijed Hrvatska Ivo Josipović.

Bocnuo je tako SDP, koji se danima nije htio posve jasno odrediti o tome hoće li nakon izbora koalirati s HDSSB-om niti je posve jasno osudio postrojavanje Slavonske sokolske garde.

Odgovor Josipoviću stigao je od SDP-ova Peđe Grbina. 'Mislim da je najbolji komentar koji mogu dati onaj koji je i jedan pratitelj na Facebooku dao Josipoviću, a to je da svojata antifašizam kao HDZ domoljublje', prokomentirao je Grbin za tportal.

'SDP je vrlo jasno osudio i ponovno će osuditi koketiranje s mračnom prošlošću koje HDSSB čini u predizborne svrhe, postrojavajući crne uniforme u Osijeku i Zagrebu. Ponavljamo da se radi o nečemu što je u demokratskom društvu potpuno neprimjereno i toplo se nadamo da se radi samo o predizbornom ekscesu jer Hrvatskoj uz sve probleme koje ima, doista ne treba stranačka vojska', kazao je Grbin.

S obzirom na to da se glavna vladajuća stranka proteklih dana nije jasno odredila o mogućoj postizbornoj koaliciji s HDSSB-om, upitali smo Grbina ponovno hoće li SDP poslije izbora koalirati s Glavaševom strankom.

'SDP na ove izbore ide s koalicijom stranaka s kojima dijeli temeljne svjetonazorske i demokratske vrijednosti. To su naši koalicijski partneri i to su temelji za sklapanje bilo kakvih postizbornih koalicija, budu li one potrebne', zaključio je Grbin.

401297,401198,401106,399851