'NITKO NE KOČI IZGRADNJU'

Gradonačelnik Samobora demantira Crnoju oko gradnje kuće

27.01.2016 u 07:52

Bionic
Reading

Grad Samobor darovao je 2010. zemljište Miji Crnoji. Prema Ugovoru, on je u roku od tri godine, do 2013., morao sagraditi obiteljsku kuću, ali to nije učinio. Krešo Beljak, gradonačelnik Samobora, govorio je o tome kao gost HRT-ova Dnevnika 3.

'Ono što je grad napravio za ministra radi se svim braniteljima. Uvjetno smo mu darovali zemljište, a prema ugovoru po kojem je on u tri godine morao dići kuću, barem u 'rohbau' izvedbi. Trudimo se pomoći braniteljima, sporna je sudska zabilješka koja nema veze s ugovorom. Crnoja samo treba vratiti zemljište, a ako to ne napravi moramo podići tužbu', izjavio je Beljak.

O brvnari koja ima kućni broj ustvrdio je da to reguliraju policijske uprave, te da bi o tome trebalo pitati u PU zagrebačkoj ili samoborskoj. 'Možemo govoriti o 'brvnari', ali to nije neki preveliki prekršaj', istaknuo je samoborski gradonačelnik.

Iako je ministar branitelja Mijo Crnoja sinoć zaključio, gostujući u HRT-ovu Dnevniku, da gradnju nije počeo jer još nije dobio sve potrebne dozvole, Beljak to demantira. Navodi kako nema logike u tome da netko koči gradnju ministrove obiteljske kuće, ako mu je darovao zemljište.

U razgovoru s ministrom, koji ga je po izbijanju afere nazvao, zaključili su da su jednakog stajališta i da je sve u skladu sa zakonom. 'I ubuduće ćemo ministru i braniteljima izlaziti u susret, sporna pitanja se ne tiču grada i ne bih želio prejudicirati stvari', kaže Beljak.

Kao potpredsjednik HSS-a, članice Domoljubne koalicije, smatra da to i nije neka afera. Ne radi se o ne znam kakvom kriminalu što se tiče zemljišta. 'Razriješit ćemo to ovih dana s ministrom i vidjeti kako mu možemo pomoći. Ujedno, i je li ugovor poštivan, ili ćemo ga raskinuti', zaključio je Beljak u Dnevniku 3