NEPROPISNO PARKIRAN

Gradonačelnik Podgorice istukao novinare

06.08.2009 u 13:10

Bionic
Reading

Miomir Mugoša, gradonačelnik Podgorice, njegov sin Miljan i vozač Dragan Radonjić izudarali su u srijedu navečer fotoreportera Vijesti Borisa Pejovića koji je bio na radnom zadatku, a nešto kasnije nasrnuli su i na zamjenika glavnog i odgovornog urednika Mihajla Jovovića, u kojeg su uperili i pištolj

Dok je Boris Pejović u sklopu svog radnog zadatka pokušavao fotografirati nepropisno parkirano vozilo, u vlasništvu gradonačelnikovog sina Miljana Mugoše na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog u Podgorici, gradonačelnik je izašao sa sinom iz obližnjeg kafića i nasrnuo na fotoreportera te su ga izudarali i uputili mu brojne uvrede. Pejović se predstavio kao fotoreporter Vijesti, no očito uzalud, prenosi portal Mondo.

Vidjevši kako gradonačelnik i njegov sin udaraju fotoreportera, zamjenik glavnog i odgovornog urednika Vijesti Mihajlo Jovović pritrčao je i upitao zašto ga tuku, na što je gradonačelnik upitao: 'A tko si ti?'

'Predstavio sam se i izvadio press-karticu, a Mugoša ju je zgrabio i stavio u džep, psujući i negodujući zbog našeg članka o njegovom nepropisnom parkiranju od prethodnog dana', rekao je Jovović i dodao da su potom gradonačelnik i njegov sin nasrnuli na njega i izudarali ga po licu, a u gužvi mu je uperen i repetiran pištolj u grudi. Prema Pejovićevim riječima, s pištoljem u ruci dotrčao je gradonačelnikov sin.

Po dolasku policije gradonačelnik i njegov sin priznali su da su udarali Jovovića i Pejovića, kojima su u bolnici utvrđene lakše ozljede. Podgoričkoj policiji novinari su podnijeli krivične prijave protiv dvojice Mugoša i vozača Dragana Radonjića.