DONACIJA ZA ČISTOĆU

Gradonačelnik Jelić odbacuje ocjene o diskriminaciji

09.12.2016 u 18:46

Bionic
Reading

Karlovački gradonačelnik Damir Jelić odbacio je ocjene o diskriminaciji, za što ga je na današnjoj konferenciji za novinare, na kojoj je najavila da će dati ostavku na potpredsjedničko mjesto u Gradskome vijeću, prozvala Marina Novaković-Matanić (HNS)

Gradonačelnik Jelić ističe u izjavi poslanoj Hini da je na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća pri objavi da Karlovac Općini Vojniću donira komunalno vozilo "niti jednom rečenicom nije nikoga uvrijedio niti diskriminirao, ali se, s obzirom na to da je potpredsjednica Gradskog vijeća njegovu izjavu o njezinu podrijetlu doživjela kao osobnu uvredu, ispričao i na sjednici i njoj u četiri oka".

"Sve izrečeno rezultat je činjenice da sam bio iznenađen protivljenju gospođe Novaković-Matanić donaciji vozila čistoće Općini Vojniću, kojem je knjigovodstvena vrijednost nula kuna, a procijenjena 20.000 kuna plus PDV. Grad Karlovac je donirano vozilo zamijenio potpuno novim vozilom većeg kapaciteta nužnim za gospodarenje otpadom. Ovo nije prva takva donacija Grada Karlovca. Pomaganje onima u potrebi i darivanje je tradicija u Gradu Karlovcu koju ćemo i dalje nastaviti", stoji u izjavi gradonačelnika.


Marina Novaković-Matanić rekla je na konferenciji za novinare da je "upletanje jednoga gradonačelnika u narodnost i podrijetlo bilo kojega građanina bezobrazno prema svima", da njoj jučerašnja isprika ništa ne znači i kako se nada da će zaštitnici ljudskih prava reagirati te je najavila ostavku na dužnost u Gradskom vijeću "zbog diskriminirajuće izjave gradonačelnika Jelića".

Jelić je na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća rekao: "S obzirom na Vaše podrijetlo, čudi me da nemate emotivan odnos prema kraju iz kojeg pripadate, a to je prezime, i to me čudi. Obično čovjeka nešto veže po pitanju tih ljudi. Govorim što mislim. Gdje je problem?"